vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Klaus Iohannis a promulgat legea care extinde atribuțiile ANOFM.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de promulgare a legii care conferă noi responsabilități Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă cu abrevierea ANOFM.

Actul normativ aprobă Ordonanța Guvernului nr. 17/2024, care aduce modificări articolului 6 din Legea nr. 202/2006 privind funcționarea ANOFM.

Modificările legislative prevăd extinderea sferei de competențe a ANOFM prin adăugarea a două noi atribuții.

Prima dintre acestea constă în asigurarea îndeplinirii tuturor criteriilor aferente condiției favorizante tematice „4.1 Cadru de politică strategic pentru politicile active din domeniul pieței muncii”, în domeniul de competență al agenției.

Cea de-a doua atribuție se referă la gestionarea Mecanismului Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieței Muncii și Educației, precum și asigurarea funcționării acestui mecanism în colaborare cu alte instituții de resort.

De asemenea, șeful statului a promulgat o altă lege care aprobă Ordonanța Guvernului nr. 25/2023, aducând completări Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 113/2022.

Aceste completări vizează decontarea unor cheltuieli destinate sprijinirii refugiaților din Ucraina, acordarea de granturi pentru retehnologizarea IMM-urilor, precum și modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 166/2022 referitoare la acordarea unui sprijin pentru persoanele vulnerabile în vederea compensării prețului la energie.

Obiectul de reglementare al acestei legi îl constituie suplimentarea alocării financiare care poate fi decontată din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 cu 400 milioane euro, ceea ce reprezintă contribuția UE.

Ordonanța Guvernului nr. 25/2023 aduce, de asemenea, o completare la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, prin introducerea unei noi surse de finanțare a sprijinului acordat categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, și anume Programul operațional Capacitate administrativă, pentru perioada de programare 2014-2020.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul de lege adaugă un articol unic...

Wiz Khalifa, reținut la Beach, Please! pentru consum public și deținere de cannabis

În cadrul festivalului Beach, Please din Costinești, un incident controversat a avut loc sâmbătă seara, implicând pe celebrul rapper american Wiz Khalifa. Artistul  s-a confruntat cu autoritățile locale după ce a consumat marijuana în mod...

Într-un caz de omor, o judecătoare a expediat numeroase SMS-uri prin care anunța că avocatul e „superb” și procurorul „transpiră prin haină”

O judecătoare din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, care a fost surprinsă trimițând mesaje text și utilizând platformele de socializare în timpul desfășurării unui proces penal desfășurat anul trecut, și-a asumat comportamentul „inadecvat" și a renunțat...