joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Noi reglementări fiscale pentru sponsorizări din impozitul pe profit începând cu anul fiscal 2024

În 5 iulie 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3562/2024 pentru aprobarea Procedurii privind redirecţionarea impozitului pe profit, potrivit legii, pentru efectuarea de sponsorizări şi/sau acte de mecenat, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

Contribuabilii, în baza acestor prevederi, au posibilitatea de a  redirecționa o parte din impozitul pe profit datorat către bugetul de stat, completând formularul 177 electronic. Cererea pentru redirecționarea acestei cote părți din impozitul pe profit trebuie depusă la ANAF până cel târziu la momentul depunerii declarației anuale de impozit.

Menționăm că ordinul antemenționat intră în vigoare și devine aplicabil pentru sumele aferente anului fiscal 2024 sau a anul fiscal modificat care începe în anul 2024.

Prin intermediul Ordinului nr. 3562/2024 au fost astfel adoptate formele oficiale pentru o serie de documente-tip ce pot fi consultate în anexele actului normativ.

În principiu, aceste modele cuprinse în anexe vizează diverse notificări, precum: formularul pentru notificarea erorilor din cereri, modelul de informare privind soluționarea cererilor, formatul pentru comunicarea datelor contribuabililor și a sumelor redirecționate și modelul de notificare pentru contul bancar al beneficiarului.

Actul normativ cuprinde, de asemenea, regulile de urmat pentru redirecționarea fondurilor provenite din impozitul pe profit către inițiative de sponsorizare și acte de mecenat și structura, conținutul și ghidul de completare pentru formularul 177 „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul de lege adaugă un articol unic...

Wiz Khalifa, reținut la Beach, Please! pentru consum public și deținere de cannabis

În cadrul festivalului Beach, Please din Costinești, un incident controversat a avut loc sâmbătă seara, implicând pe celebrul rapper american Wiz Khalifa. Artistul  s-a confruntat cu autoritățile locale după ce a consumat marijuana în mod...

Într-un caz de omor, o judecătoare a expediat numeroase SMS-uri prin care anunța că avocatul e „superb” și procurorul „transpiră prin haină”

O judecătoare din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, care a fost surprinsă trimițând mesaje text și utilizând platformele de socializare în timpul desfășurării unui proces penal desfășurat anul trecut, și-a asumat comportamentul „inadecvat" și a renunțat...