joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Percheziții în forță în dosare de înșelăciune și nu numai. O măicuță falsă a obținut peste 87.000 euro pentru dezlegare de farmece și vindecarea alcoolicilor

Marți dimineață, polițiștii efectuează peste 150 de percheziții domiciliare într-o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și judiciare. Dosarele vizează fapte care au cauzat prejudicii uriașe, iar operațiunea „Jupiter” este coordonată de Parchetul General, Poliția Română și Direcția Generală Anticorupție, informează Digi24. 

În București, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii de poliție judiciară din cadrul IGPR au pus în aplicare 7 mandate de percheziție și 24 de mandate de aducere într-un dosar de evaziune fiscală.

Într-un alt dosar similar din București, procurorii și polițiștii au efectuat o percheziție și un mandat de aducere, investigând un prejudiciu de aproximativ 525.000 lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și polițiștii IGPR au desfășurat 21 de percheziții domiciliare într-un dosar de fals informatic și înșelăciune, cu un prejudiciu total estimat la peste 1.000.000 lei.

În județul Bihor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea și SICE Bihor au demarat o anchetă și au efectuat 3 percheziții într-un dosar de înșelăciune și bancrută frauduloasă, cu un prejudiciu de aproximativ 3.200.000 lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și ofițerii de poliție din cadrul SICE Bacău au desfășurat 6 percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la peste 1.000.000 lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu și SICE Sibiu au efectuat 2 percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 150.287 lei.

Operațiunile împotriva infracțiunilor de mediu se extind în mai multe județe, fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

 Acțiunile împotriva infracțiunilor economice și de mediu au fost intensificate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Giurgiu, care au desfășurat percheziții într-un dosar penal complex.

În cadrul investigației, autoritățile au pus în aplicare 6 mandate de percheziție în Giurgiu și unul în Ilfov.  Se pare că o societate comercială nu și-a achitat contribuția obligatorie la fondul de mediu și a omis parțial să evidențieze în actele contabile operațiunile comerciale efectuate, potrivit informațiilor din cadrul anchetei. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la suma de 4,83 milioane de lei.

Într-o altă acțiune, o percheziție domiciliară la sediul unei societăți comerciale și în anexele imobilului a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Acțiune Ecologică și Protecția Speciilor (SAESP) Sibiu.

Scopul operațiunii a constat în identificarea deșeurilor periculoase colectate ilegal, a bunurilor obținute prin incendiere și a urmelor acestor fapte. Există informații conform cărora o societate comercială din județul Sibiu ar fi incendiat deșeuri pentru a recupera metale neferoase.

Astfel, obiectul dosarului vizează săvârșirea infracțiunilor de colectare, transport și valorificare a deșeurilor, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, faptele fiind prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. b) din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, referitoare la neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase.

Mai mult, contrafacerea a fost ținta unor acțiuni simultane în mai multe județe, procurorii din cadrul PICCJ, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice (DICE), efectuând 5 percheziții în municipiul București într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală și contrafacere.

În paralel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani și SICE Vrancea, precum și Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare și SICE Satu Mare, au desfășurat câte 3 percheziții fiecare în alte dosare penale privind infracțiuni de contrafacere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare și Serviciul de Investigații Criminale au desfășurat 4 percheziții în județele Galați și Prahova pentru înșelăciune, cu un prejudiciu de 95.000 euro, reținându-se că persoana vătămată, în cursul lunii octombrie 2023, a fost indusă în eroare de către o persoană identificată pe internet care avea pagina cu numele „Măicuța Beatrice”, și care afirma că poate ajuta persoanele în orice problemă de viață, dezlegare de farmece, vindecare alcoolici și alte aspecte.

Persoana vătămată, având probleme cu persoana cu care conviețuiește, a contactat persoana din anunț, fiind determinată să-i dea în schimbul promisiunilor că o va ajuta, suma de aproximativ 87.600,00 euro (80.000,00 euro și 38.000,00 lei) în perioada 06.11.2023-08.03.2024.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași și SICE Iași au pus în aplicare 6 mandate de percheziție și 1 mandat de aducere în dosarul penal privind înșelăciunea cu un prejudiciu de aproximativ 5.400.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia și SICE Ialomița au efectuat 6 percheziții și 2 mandate de aducere într-un dosar privind înșelăciunea în domeniul asigurărilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului și SICE Covasna au desfășurat 3 percheziții și 2 mandate de aducere într-un dosar privind înșelăciunea și folosirea cu știință a actelor unei societăți radiate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor și SICE Bihor au efectuat 4 percheziții în județele Cluj și Bihor, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și SICE Alba au desfășurat 27 de percheziții și 3 mandate de aducere într-un dosar privind obținerea ilegală de fonduri.

În cursul anului 2019, două societăți comerciale, prin prezentarea de documente false, au obținut de la Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii finanțare nerambursabilă prin Programul Start Up Nation 2018, cauzând un prejudiciu de 197.626, 90 lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității 2 au efectuat 3 percheziții în municipiul București, vizând 5 persoane cercetate pentru șantaj.

În perioada 01.01.2024 – prezent, mai multe persoane au oferit împrumuturi cu dobândă fără a fi autorizate în acest sens, context în care, în vederea recuperării sumelor de bani împrumutate și a dobânzilor aferente, au exercitat acte de constrângere asupra persoanelor împrumutate.

Totodată, în perioada martie-aprilie 2024, una dintre persoanele vizate a condus pe drumurile publice de cel puțin 114 ori un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Eforturile de coordonare între PICCJ și Direcția Generală Anticorupție (DGA) s-au materializat într-o acțiune operativă desfășurată la Turda, unde au avut loc două percheziții într-o cauza privind o infracțiune de abuz în serviciu în cazul unor funcționari publici din cadrul Ocolului Silvic.

Autoritățile transmit că, în a doua zi a operațiunii coordonate împotriva criminalității economice și financiare, de mediu și împotriva corupției, eforturile comune ale PICCJ, IGPR și DGA continuă să se intensifice.

Aceste acțiuni extinse își propun să garanteze siguranța cetățenilor prin combaterea infracțiunilor și asigurarea aplicării legii în mod eficient, punând astfel accentul pe protejarea comunității și asigurarea unui mediu sigur pentru toți cetățenii.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul de lege adaugă un articol unic...

Wiz Khalifa, reținut la Beach, Please! pentru consum public și deținere de cannabis

În cadrul festivalului Beach, Please din Costinești, un incident controversat a avut loc sâmbătă seara, implicând pe celebrul rapper american Wiz Khalifa. Artistul  s-a confruntat cu autoritățile locale după ce a consumat marijuana în mod...

Într-un caz de omor, o judecătoare a expediat numeroase SMS-uri prin care anunța că avocatul e „superb” și procurorul „transpiră prin haină”

O judecătoare din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, care a fost surprinsă trimițând mesaje text și utilizând platformele de socializare în timpul desfășurării unui proces penal desfășurat anul trecut, și-a asumat comportamentul „inadecvat" și a renunțat...