joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Războiul chefilor: Antena 1 vs. Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea. Antena 1, înfrântă în primul proces

Antena 1 a suferit o primă înfrângere în războiul juridic împotriva Pro TV și a chefilor, în urma respingerii unei ordonanțe președințiale depuse pe 15 mai 2024, în care pârâții erau Sorin Bontea și Pro TV.  Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată prin apel, informează paginademedia.ro. 

Tribunalul București a respins cererea Antena Group „ca neîntemeiată” și a obligat societatea să plătească cheltuieli de judecată în valoare de mii de euro, conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată:

 „Respinge cererea ca neintemeiata. Obliga partea reclamanta la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 17.759,56 lei catre partea parata B.S. si la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 11.840,74 lei catre partea parata PRO TV .

Cu apel in 5 zile de la pronuntare, ce se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a Civila, sub sanctiunea nulitatii caii de atac. Pronunţată azi, 27.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Chefi la cutite
Foto: Romania TV

În plus, Antena Group este nevoită să achite cheltuieli de judecată în urma deciziei instanței.

Antena 1 poartă o bătălie juridică intensă împotriva foștilor săi colaboratori, chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, deschizând numeroase procese împotriva lor după încheierea colaborării.  Antena a implicat și Pro TV în acest conflict juridic în ultimele două săptămâni, după ce televiziunea concurentă i-a cooptat pe chefi în emisiunea MasterChef, cea care i-a consacrat inițial.

Pe 17 mai, Antena Group a formulat o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale, înregistrată la Tribunalul București atât împotriva Pro TV, cât și împotriva lui Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

În noiembrie 2023, după încheierea difuzării sezonului 12 al emisiunii Chefi la Cuțite (ultimul cu cei trei chefi), Antena a inițiat o primă serie de procese împotriva lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, câte unul pe numele fiecăruia, având ca obiect „obligarea să execute contractul de prestații artistice”.

Procesele menționate au avut deja termene la Tribunalul București, iar instanța a declinat soluționarea cauzei către o altă secție decât cea la care au fost înregistrate inițial.

În decembrie 2023, a fost deschisă o a doua serie de procese, câte unul pe numele fiecărui chef, de data aceasta având ca obiect „Pretenții”, iar instanța a declinat din nou soluționarea cauzei către o altă secție.

Mai apoi, pe 6 martie 2024, chefii au contraatacat, dând împreună în judecată Antena Group, iar ulterior, Cătălin Scărlătescu a declarat că motivul acțiunii a fost neplata de către Antena pentru ultimul sezon al emisiunii Chefi la Cuțite.

Pe 12 martie 2024, Antena i-a dat pentru a treia oară în judecată pe chefi și, de această dată, a chemat-o în instanță și pe soția lui Florin Dumitrescu, Cristina Sima Dumitrescu.

Pe 21 martie 2024, Antena Group a deschis două noi acțiuni în instanță pe numele lui Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la Judecătoria Sectorului 1, fiind solicitate daune în valoare de 10.000 de euro de la fiecare.

Pe 28 martie 2024, Antena Group a inițiat noi procese împotriva celor trei chefi la Judecătoriile de Sector 1 (Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu) și Sector 3 (Sorin Bontea).

Pe 15 și 16 mai 2024, Antena Group a deschis noi acțiuni în instanță împotriva lui Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Pro TV, televiziunea care i-a angajat recent pe cei trei chefi pentru a relua show-ul MasterChef.

Pe 23 mai 2024, Antena Group a dat în judecată atât Pro TV, cât și pe Sorin Bontea, într-un proces având ca obiect „constatarea nulității absolute a contractului”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul de lege adaugă un articol unic...

Wiz Khalifa, reținut la Beach, Please! pentru consum public și deținere de cannabis

În cadrul festivalului Beach, Please din Costinești, un incident controversat a avut loc sâmbătă seara, implicând pe celebrul rapper american Wiz Khalifa. Artistul  s-a confruntat cu autoritățile locale după ce a consumat marijuana în mod...

Într-un caz de omor, o judecătoare a expediat numeroase SMS-uri prin care anunța că avocatul e „superb” și procurorul „transpiră prin haină”

O judecătoare din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, care a fost surprinsă trimițând mesaje text și utilizând platformele de socializare în timpul desfășurării unui proces penal desfășurat anul trecut, și-a asumat comportamentul „inadecvat" și a renunțat...