vineri, iulie 12, 2024

Un român a fost arestat preventiv pentru spionaj în favoarea Rusiei

Piscan Alexandru Dorin, cetățean român, a fost reținut joi, 23 mai, sub acuzația de trădare în favoarea Rusiei. Procurorii DIICOT suspectează faptul că, încă din anul 2022, bărbatul a supravegheat obiectivele militare române și NATO din Tulcea, furnizând Ambasadei Rusiei de la București informații militare și fotografii cu tehnică de luptă.  Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a suspectului pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor.

Arestare

Potrivit DIICOT, „din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”.

Ancheta DIICOT a fost realizată cu sprijinul Serviciului Român de Informații, al Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeș”.

Acesta este primul caz de spionaj în favoarea Rusiei înregistrat în România de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare