vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Vlad Voiculescu, victorie în instanță împotriva PSD: 25.000 de euro despăgubiri pentru „miliardul furat din vaccinuri”

Vicepreședinte USR și fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că a obținut o victorie în instanță în procesul intentat PSD pentru afirmațiile calomnioase și defăimătoare lansate de formațiunea politică condusă de Marcel Ciolacu în legătură cu achiziționarea vaccinurilor anti-COVID.

Conform deciziei Tribunalului București, Partidul Social Democrat este constrâns să îi achite lui Vlad Voiculescu despăgubiri în cuantum de 25.000 de euro drept compensație pentru prejudiciile morale cauzate de acuzațiile false și denigratoare lansate la adresa sa, informează News.ro.

„Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu «miliardul furat din vaccinuri» – PSD este obligat de instanţă să îmi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 euro cu titlu daune morale. Mai mult, instanţa obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook și să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa denitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD și pe reţelele se socializare Facebook și Telegram”,  a afirmat Vlad Voiculescu prin intermediul rețelelor de socializare.

Fostul ministru al Sănătății subliniază faptul că pandemia de COVID-19 s-a dovedit a fi cea mai devastatoare calamitate care a afectat omenirea în ultimele decenii, provocând cea mai drastică scădere a speranței de viață înregistrată după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial și conducând la pierderea a aproape 7 milioane de vieți omenești la nivel global.

Voiculescu atrage atenția asupra faptului că în România criza sanitară a scos la iveală valori și priorități discutabile ale societății, reflectate cel mai bine în politicile publice adoptate. În timp ce în Europa accentul era pus pe protejarea vieții cetățenilor, politicienii români manifestau o atitudine relaxată, permițând desfășurarea petrecerilor în cluburi de lux, în timp ce zeci de mii de români și-au pierdut viața ajungând în stare gravă la spital.

Atunci când vaccinurile au devenit disponibile, chiar dacă într-un număr limitat inițial, președintele Klaus Iohannis și PNL au luat decizia controversată de a le distribui cu prioritate unor categorii speciale, în detrimentul persoanelor în vârstă și a celor cu probleme de sănătate, contrar practicilor adoptate în țările occidentale. La scară mondială, peste 90% din decesele provocate de COVID-19 au survenit în rândul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

„În România, pandemia – ca orice criză – a arătat care ne sunt valorile, deci priorităţile ca societate. Cel mai bine acestea se văd în politicile publice. Când în toată Europa viaţa era protejată, politicienii noştri erau relaxaţi. Petrecerile la cluburi de lux mergeau brici. Străinii care ajungeau pe la noi erau uimiţi, zeci de mii de români au murit ajungând la spital „cu limba pe pernă”, aşa cum spuneau medicii disperaţi în acele luni.Când am avut în sfârşit vaccinuri, puţine la început, Iohannis şi PNL au decis să le dea specialilor, nu bătrânilor şi bolnavilor, aşa cum făceau toţi cei din Vest. La nivel mondial, peste 90% din decesele cauzate de COVID-19 au avut loc în rândul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani. Când am avut vaccinuri destule – vaccinuri achiziţionate de CNCAV-ul colonelului Gheorghiţă cu aprobarea premierului Cîţu (PNL), mesajele publice proaste „am învins pandemia” şi campaniile antivaccinare ale unor inconştienţi au dus la cea mai mică rată de vaccinare din Europa şi cel mai mare număr de morţi în toamna lui 2021” a mai adăugat acesta:

Voiculescu susține că sănătatea publică a fost transformată într-un spectacol grotesc, marcat de atacuri politice lansate de PSD, PNL, AUR, Șoșoacă și de numeroși indivizi nefericiți din mass-media și rețelele sociale la adresa medicilor, asistenților medicali, comunității științifice în general, dar și la adresa sa personală, a Ioanei Mihăilă și a USR în particular.

„În ultima jumătate de an, aceste atacuri ale PSD și PNL au luat forma unei campanii denigratoare derulate împotriva mea. Am sesizat instanţele de judecată cu privire la acest fapt, iar Tribunalul București a sancţionat comportamentul PSD și armaţiile de genul „omul cu miliardul”, „tunul de 1 miliard de euro”, „i-a închis în case pe români ca să poată fura”, „penal”, „infractor”, obligând PSD la plata sumei de 25.000 de euro cu titlu de daune morale și la retragerea articolelor denigratoare de pe platformele sale, alături de publicarea dispozitivului hotărârii”, a finalizat Vlad Voiculescu.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul de lege adaugă un articol unic...

Wiz Khalifa, reținut la Beach, Please! pentru consum public și deținere de cannabis

În cadrul festivalului Beach, Please din Costinești, un incident controversat a avut loc sâmbătă seara, implicând pe celebrul rapper american Wiz Khalifa. Artistul  s-a confruntat cu autoritățile locale după ce a consumat marijuana în mod...

Într-un caz de omor, o judecătoare a expediat numeroase SMS-uri prin care anunța că avocatul e „superb” și procurorul „transpiră prin haină”

O judecătoare din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, care a fost surprinsă trimițând mesaje text și utilizând platformele de socializare în timpul desfășurării unui proces penal desfășurat anul trecut, și-a asumat comportamentul „inadecvat" și a renunțat...