vineri, iulie 12, 2024

Băsescu, mesaj puternic pentru alegători: Votul vostru stabilește cât de funcțională va fi democrația.

La momentul părăsirii secției de votare,  fostul președintele României, Traian Băsescu, a subliniat că alegerile au puterea de a determina, prin opțiunile exprimate duminică, gradul de funcționalitate a sistemului democratic din țară, potrivit știrileprotv.ro.

„Astăzi este ziua în care ei (cetăţenii) stabilesc cât de funcţională va fi democraţia în România. Dacă rezultatul va fi dincolo de votul pentru actuala putere şi o opoziţie puternică înseamnă că echilibrul democratic se va putea menţine în România şi lucrurile vor merge bine”, a afirmat Băsescu.

Când a fost chestionat dacă procesul de vot cu cinci buletine i-a creat dificultăți, fostul șef al statului a replicat: „Am făcut lucruri mult mai grele. Spre exemplu: am trecut (…) prin incendiul propriei nave, am trecut prin furtună, am trecut prin zonă de război. Ce, mă încurc în cinci buletine?”.

Prin declarațiile sale, Traian Băsescu a dorit să evidențieze importanța participării cetățenilor la scrutinul electoral, sugerând că o prezență semnificativă la vot și o opoziție solidă reprezintă elemente esențiale pentru menținerea echilibrului democratic și asigurarea unei bune funcționări a sistemului politic din România.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare