vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

BEC pune capăt disputei electorale din Sectorul 1. Alegerile nu vor fi reluate.

Cererea înaintată de Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care viza anularea scrutinului electoral desfășurat în Sectorul 1 al Bucureștiului, a fost respinsă sâmbătă seara de către Biroul Electoral Central. 

Comunicatul emis de BEC menționează că, în cadrul ședinței de sâmbătă, au fost adoptate mai multe hotărâri și decizii care au respins solicitările de renumărare a voturilor sau de anulare a alegerilor în diverse circumscripții electorale din țară, potrivit informațiilor furnizate de Digi24.

Printre aceste solicitări s-a numărat și cea formulată de Alianța Dreapta Unită, care a cerut anularea rezultatelor alegerilor în Circumscripția Electorală Sectorul 1 – Municipiul București.

Conform datelor centralizate de BEC, candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, a obținut 36,61% din sufragii, în timp ce Clotilde Armand, reprezentanta Alianței Dreapta Unită, a întrunit 35,92% din voturi.

Anterior, pe data de 13 iunie, Biroul Electoral Central respinsese ca neîntemeiată o cerere similară, formulată de Clotilde Armand în calitate de candidat la funcția de primar al Sectorului 1 din partea Alianței Dreapta Unită, prin care solicita renumărarea voturilor, invocând, printre altele, faptul că „ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme”.

Clotilde Armand
Foto: universul.net

Între timp, George Tuță a anunțat joi că a transmis contracandidatei sale „solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului”.

În aceeași ședință de sâmbătă, BEC a respins și cererile de renumărare a voturilor formulate de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, care vizau un număr de 117 secții de votare din județul Mureș și 82 de secții din județul Iași.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Ciolacu cere revizuirea OUG antidrog. Permisele vor fi înapoiate dacă analizele întârzie

Guvernul României urmează să adopte modificări în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 privind siguranța rutieră. Este vorba despre testările pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și sancțiunile asociate acestora....

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noua modalitate de arhivare a documentelor electronice clasificate.

Președintele Klaus Iohannis a semnat actul de promulgare pentru o lege ce modifică procesul de arhivare a documentelor electronice clasificate, respectiv Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 30/2023 pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind...