vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Călin Petru Marian: Avem nevoie de un sistem de educație centrat pe nevoile pieței muncii!

Învățământul dual este cheia pregătirii tinerilor pentru o piață a muncii tot mai competitivă și, pornind de la această realitate, Călin Petru Marian – candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara pune accent pe această formă de școlarizare care implică și cointeresarea agenților economici.

Învățământul dual reprezintă acea formă de educație profesională și tehnică ce are la bază un parteneriat ferm între operatori economici, unități de învățământ și unități administrativ teritoriale. În programul său, cel pe care îl aduce în fața hunedorenilor, Călin Petru Marian nu doar că arată necesitatea dezvoltării acestei forme de educație, ci oferă și soluțiile susținerii administrative a învățământului dual.

Călin Petru Marian

Pentru a putea să vorbim despre un județ cu adevărat dezvoltat, este nevoie certă de creșterea nivelului de educație. Trebuie să pregătim specialiști pentru diverse domenii de activitate, oameni cu o înaltă calificare, și trebuie să îi pregătim aici, în județul Hunedoara, iar mai apoi să reușim, prin proiecte și programe cu largă aplicabilitate, să îi ținem acasă. Aici este cheia dezvoltării sistemului educațional, iar Partidul Național Liberal, partid pe care îl reprezint, este promotorul învățământul dual. Este, în esență, un parteneriat între operatori economici, unități de învățământ și unități administrativ teritoriale, care vor să formeze viitorii specialiști. Un astfel de sistem permite o conexiune mai bună și mai adecvată la piața muncii a tinerilor noștri, dar și formarea unui personal mai bine calificat pentru companiile care activează în județul nostru„, a explicat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Pentru ca lucrurile să funcționeze în direcția corectă, este nevoie de implicare și susținere nu doar la nivel central, guvernamental, ci și în teritoriu, la nivelul administrației publice județene, iar Călin Petru Marian vine cu promisiunea fermă a unei implicări totale.

De precizat că finanțarea unor astfel de proiecte se poate asigura din fonduri europene, inclusiv prin PNRR, și în calitate de președinte al Consiliului Județean Hunedoara aduce garanția sprijinirii administrațiilor publice locale în acest sens, prin parteneriate, sau, așa cum se întâmplă deja în alte județe care au o conducere liberală, prin implementarea de sine stătătoare a unor astfel de soluții educaționale care reprezintă viitorul!

Promovarea și susținerea puternică a învățământului dual face parte, așadar, din programul politic pe care îl propun hunedorenilor. Cu ajutorul implicării companiilor private și a accesării fondurilor europene, putem să construim o rețea școlară la cele mai înalte standarde, o rețea educațională care să răspundă celor mai exigente cerințe, un sistem de învățământ pentru viitor„, a subliniat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod de identificare atribuit de Autoritatea Permanentă la desemnarea mandatarului financiar 21240015
Realizat de The Badger Hub SRL

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Ciolacu cere revizuirea OUG antidrog. Permisele vor fi înapoiate dacă analizele întârzie

Guvernul României urmează să adopte modificări în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 privind siguranța rutieră. Este vorba despre testările pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și sancțiunile asociate acestora....

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noua modalitate de arhivare a documentelor electronice clasificate.

Președintele Klaus Iohannis a semnat actul de promulgare pentru o lege ce modifică procesul de arhivare a documentelor electronice clasificate, respectiv Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 30/2023 pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind...