vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Călin Petru Marian: Conurbațiile – motorul dezvoltării unitare și al atragerii de mari investitori!

Conurbațiile sunt motorul dezvoltării unitare puternice a zonelor din județul Hunedoara, a atragerii de mari investitori și de implementare a unor proiecte majore, a precizat Călin Petru Marian – candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara. Sunt polii de interes pe care se centrează inclusiv atragerea de fonduri europene, cu care județul Hunedoara poate să se dezvolte la nivelul județelor învecinate, astfel încât să creeze oportunități atractive pentru oameni și, implicit, salarii motivante.

Sunt discuiții mai vechi care se poartă în ceea ce privește realizarea acestei asocieri administrative, care nu distruge în niciun caz identitatea nici uneia dintre unitățile administrativ – teritoriale luate în calcul, însă aceste discuții nu au fost niciodată transpuse în practică.

”O entitate administrativă care să reprezinte peste 100.000 de locuitori va avea acces la finanţări mult mai mari pentru proiecte de investiţii și, în mod categoric, la punerea în practică de proiecte majore. Pe verticală, vorbim despre locuri de muncă mult mai bine plătite, deci un confort mai mare al oamenilor și un nivel de trai net superior pentru cetățeni. Acesta este motivul pentru care militez și voi face tot posibilul ca, din postura de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, să realizăm aceste conurbații”, a declarat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Călin Petru Marian subliniază că vorbim despre două zone de interes în care este necesară realizarea acestor conurbații.

Călin Petru Marian

În primul rând candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, ia în calcul asocierea administrativă reală dintre Deva, Hunedoara și Simeria, pentru a diminua astfel raportul inegal de forțe comparativ cu Timișoara, Oradea sau Cluj Napoca, de exemplu, în ceea ce privește dezvoltarea economică și atragerea de mari investitori.

În al doilea rând, Călin Petru Marian indică zona Văii Jiului, care se confruntă cu dificultăți economice serioase după restrângerea activității miniere. Valea Jiului are cu adevărat șansa unei dezvoltări, prin proiecte integrate, prin realizarea acestei entități administrative puternice.

”Trebuie să gândim pe o concepție integrată în ceea ce privește dezvoltarea Văii Jiului, nu mai avem timp să lăsăm lucrurile la voia întâmplării, mai ales în această zonă care se depopulează într-un ritm accelerat tocmai din cauza lipsei de perspectivă socio-economică. Oamenii din această zonă au dreptul la șanse egale cu toți locuitorii județului Hunedoara și nu numai, iar restrângerea activității extractive și energetice, în general, nu trebuie să însemne și prăbușirea economică a zonei. Am militat pentru continuarea mineritului, dar trebuie să gândim și în perspectivă, pentru viitor”, spune Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Pentru realizarea acestor forme de asocieri administrative, Călin Petru Marian este decis să implice nu doar factorii decizionali locali, județeni sau guvernamentali, ci și cetățenii, prin inițierea de consultări publice, pentru că viitorul ne privește pe toți!

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod de identificare atribuit de Autoritatea Permanentă la desemnarea mandatarului financiar 21240015
Realizat de The Badger Hub SRL

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Ciolacu cere revizuirea OUG antidrog. Permisele vor fi înapoiate dacă analizele întârzie

Guvernul României urmează să adopte modificări în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 privind siguranța rutieră. Este vorba despre testările pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și sancțiunile asociate acestora....

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noua modalitate de arhivare a documentelor electronice clasificate.

Președintele Klaus Iohannis a semnat actul de promulgare pentru o lege ce modifică procesul de arhivare a documentelor electronice clasificate, respectiv Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 30/2023 pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind...