vineri, iulie 12, 2024

Călin Petru Marian: ”Este nevoie stringentă de un drum de mare viteză Simeria – Petroșani, care să preia traficul rutier!”

Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara atrage atenția asupra necesității stringente a unui drum de mare viteză între Simeria și Petroșani, care să preia traficul rutier tot mai aglomerat. De acest proiect se discută de ani de zile, însă fără o implicare directă și serioasă lucrurile nu se vor mișca, precizează Călin Petru Marian.

DN 66 Simeria – Petroșani este depășit din punctul de vedere al capacității de gestionare a tuturor mașinilor care circulă zi de zi pe aici. Avem nevoie de un drum de mare viteză, interconectat cu Autostrada A1, mai ales pe considerentul siguranței participanților la trafic, ținând cont că se înregistrează foarte multe accidente rutiere pe acest tronson, a precizat Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Și nu mai avem timp de pierdut, iar Călin Petru Marian subliniază că, din postura de Președinte al administrației publice județene, se va implica personal în rezolvarea urgentă a acestei probleme.

”Unul dintre proiectele prioritare din programul meu este impulsionarea realizării drumului de mare viteză Simeria – Petroșani. Actualul drum național care face legătura dintre Petroșani și Simeria este proiectat la nivelul de trafic al anilor 70 – 80, iar modernizarea acestuia nu a fost suficientă să rezolve problema aglomerației. Sunt prea multe accidente, unele cu consecințe grave, este un drum care nu duce la dezvoltare. Este obligatoriu să avem drumuri pe carte să poți circula în siguranță, care să fie interconectate cu Autostrada A1”, a declarat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Călin Petru Marian

Proiectul drumului expres nu este nou, dar din păcate nu s-au făcut pași concreți pentru punerea efectivă a lui în practică, iar problema traficului greoi a rămas nerezolvată.

În urmă cu mai bine de 10 ani, oficialii Ministerului Transporturilor de la acea vreme au avut în intenție să transforme DN 66 în drum rapid, pe ruta Calafat-Craiova-Filiaşi-Rovinari-Târgu Jiu-Bumbeşti-Petroşani-Haţeg-Simeria. dar proiectul nu a fost pus în practică în integralitatea lui, asta deși între timp acest drum a fost prins și în Master Planul General pentru Transport.

Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara, spune că, în condițiile actuale, este nevoie de o impulsionare a lucrurilor, o impulsionare care să vină dinspre teritoriu spre Centru, problema fiind de interes major.

„Este nevoie să fie identificată cu celeritate inclusiv sursa de finanțare a acestui obiectiv de investiții, pentru că nu mai avem timp să pierdem timpi prețioși. Sunt fonduri europene care pot fi accesate pentru a finanța proiectul. Pe acest drum circulă nu doar locuitorii județului Hunedoara, dar în primul rând ne adresăm acestora. Avem nevoie de siguranță în trafic, avem nevoie de drumuri pe care să putem să ne deplasăm cât mai repede, avem nevoie de o infrastructură modernă, adaptată cerințelor actuale. Iar ca să realizăm aceste deziderate, este nevoie de o decizie politică matură, de implicare și seriozitate în abordare problemei”, a precizat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod de identificare atribuit de Autoritatea Permanentă la desemnarea mandatarului financiar 21240015
Realizat de The Badger Hub SRL

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare