vineri, iulie 12, 2024

Călin Petru Marian: „Susțin agricultura! Avem toate pârghiile legale și am experiența necesară”!

Călin Petru Marian, candidatul PNL pentru Președinția Consiliului Județean Hunedoara, este decis să sprijine sectorul agricol hunedorean. ”Avem pârghiile legale și știu cum să fac acest lucru. Am experiența necesară!”, spune Călin Petru Marian. Agricultura este o ramură importantă a economiei locale hunedorene. Principalul sector de activitate în mediul rural este agricultura, iar sprijinirea inițiativelor în acest domeniu este esențială, a subliniat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Sunt diverse modalități prin care agricultorii pot fi sprijiniți în mod direct ca să vorbim despre dezvoltare, iar Călin Petru Marian știe cum să facă acest lucru.

Am fost director al Direcției Agricole, director AFIR, dar și director al APIA, funcție pe care o ocup și în prezent. Cunosc foarte bine tot ce înseamnă sectorul agricol și știu cum să acordăm sprijin acestui domeniu extrem de important pentru județul Hunedoara. Sunt 17.000 de fermieri în județul nostru care au nevoie să fie ajutați de Consiliul Județean Hunedoara, inclusiv prin facilitarea accesului la programele dedicate acestora”, a declarat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara. Și nu sunt doar promisiuni, sunt lucruri certe, aflate la îndemâna administrației publice județene, iar Călin Petru Marian va face acest lucru din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Călin Petru Marian

Astfel, acesta vine în fața hunedorenilor cu promisiunea organizării unor piețe volante în marile cartiere din orașele și municipiile județului Hunedoara. Practic, respectând caracteristicile unei piețe volante, agricultorii vor putea să își vândă produsele în fiecare săptămână în alt cartier, maximizând astfel vadul comercial atât de necesar. De asemenea, vorbim despre facilitarea accesului la fondurile europene. Sunt bani europeni pentru acest sector, iar Consiliul Județean poate să îi ajute să le acceseze, lucru pe care Călin Petru Marian este nu doar dispus, ci și decis să îl facă! Există și Punctele Gastronomice Locale, unde, de asemenea, implicarea agricultorilor, a fermierilor este absolut esențială, iar Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Județului Hunedoara s-a gândit și la acest aspect.

Am gândit totodată un program de acordare a sprijinului necesar fermierilor pentru realizarea unor forme asociative legal constituite, finanțarea unor investiții în domeniul colectării și distribuției produselor locale și eficientizarea modului de emitere a documentelor necesare pentru investițiile fermierilor, care sunt esențiale. Centrele de colectare și distribuție vor facilita accesul agricultorilor la piețele locale și regionale, contribuind astfel la creșterea veniturilor și a competitivității lor. Totodată, administrațiile publice locale, aflate în parteneriat cu administrația județeană, pot facilita colaborarea între fermierii din aceeași zonă, promovând schimbul de cunoștințe și experiență. În acest sens, Consiliul Județean Hunedoara trebuie să asigure infrastructura și proiectele necesare transformării agriculturii într-un autentic vector de creștere economică”, a explicat candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian.

Formele asociative sunt absolut necesare pentru ca fermierii să poată să aibă acces la marile lanțuri de magazine, unde să își desfacă produsele. Iar lucrurile nu se opresc aici.
Călin Petru Marian este decis și să susțină în continuare, așa cum a făcut și din postura de Prefect al Județului Hunedoara – cel mai performant prefect din ultimii 30 de ani, prin prisma rezultatelor obținute – de întabularea terenurilor din zonele montane necooperativizate, în colaborare cu Instituția Prefectului Județul Hunedoara și OCPI. În județul Hunedoara sunt 90.000 de hectare de teren arabil și 200.000 de hectare de pășuni. Pe toate acestea Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, vrea să le pună în valoare, să ridice agricultura județului Hunedoara la standardele pe care le merită!

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod de identificare atribuit de Autoritatea Permanentă la desemnarea mandatarului financiar 21240015
Realizat de The Badger Hub SRL

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare