vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la această funcție, este decis să se implice direct pentru ca populația să poată plăti facturi mai mici la apă, canal și chiar la salubritate. În ultimii ani tarifele au crescut foarte mult, iar acest lucru sufocă efectiv o mare parte a hunedorenilor.

Avem printre cele mai mici salarii la nivel național, avem printre cele mai scăzute niveluri de trai dar, în contrapartidă, plătim printre cele mai mari tarife la apă, canal și pentru serviciul de salubritate.

Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara, este decis să schimbe acest lucru și are și soluțiile legale necesare pe care le expune oamenilor.

Cei doi operatori de apă și canalizare – Apa Prod Deva și Apa Serv Valea Jiului – funcționează în directa subordine a Consiliului Județean Hunedoara, iar în activitatea de colectare a deșeurilor, administrația publică județeană are, de asemenea, un cuvânt greu de spus.

În ultimii ani, tarifele la apă și canalizare aproape s-au dublat, în timp ce prețurile pentru colectarea deșeurilor cu crescut cu peste 100%.

Călin Petru Marian

În anul 2016, operatorul de apă și apă uzată Apa Prod Deva percepea un tarif de 4,72 lei, inclusiv TVA, pentru apă și 3,10 lei inclusiv TVA la canalizare. Astăzi, la aceste servicii, abonații plătesc 8,63 de lei la apă și 5,60 lei la canalizare. Tarifele au crescut în această perioadă, de când conducerea Consiliului Județean Hunedoara este asigurată de echipa PSD Hunedoara, cu peste 80%.

La fel se întâmplă și în cazul Apa Serv Valea Jiului SA. În anul 2016, oamenii plăteau 5,23 lei apă și 2,62 lei canalizare – epurare, inclusiv TVA, iar acum tarifele au crescut la 6,93 de lei pentru apă și 4,6 lei la canalizare, iar intenția anunțată vizează o nouă majorare a prețurilor”, a explicat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

O situație similară se regăsește, din păcate, și în ceea ce privește activitatea de salubritate. De exemplu, pentru Zona 3 Centru. În 2016, serviciul era asigurat de Salubritate Deva, iar taxa era de 6,98 de lei. Astăzi, în ecuație se regăsește Supercom SA, iar oamenii achită o taxă de 14,36 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 106%.

Există soluții certe, soluții legale pentru ca populația să nu mai fie împovărată de plata acestor facturi. Important este să existe decizia, să existe dorința materializării acestor lucruri. Împreună cu echipa liberală de consilieri județeni, susțin scăderea prețului la apă, canal și a tarifului pentru colectarea gunoiului, prin diminuarea redevenței la concesiunea serviciului public. Este important să ne gândim la oameni, să ne centrăm activitatea pe necesitățile acestora, să le oferim prin toate mijloacele pe care le avem la îndemână șansa unui trai decent”, a declarat Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod de identificare atribuit de Autoritatea Permanentă la desemnarea mandatarului financiar 21240015
Realizat de The Badger Hub SRL

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Ciolacu cere revizuirea OUG antidrog. Permisele vor fi înapoiate dacă analizele întârzie

Guvernul României urmează să adopte modificări în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 privind siguranța rutieră. Este vorba despre testările pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și sancțiunile asociate acestora....

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noua modalitate de arhivare a documentelor electronice clasificate.

Președintele Klaus Iohannis a semnat actul de promulgare pentru o lege ce modifică procesul de arhivare a documentelor electronice clasificate, respectiv Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 30/2023 pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind...