vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Ce se mai poate schimba în privința comasării alegerilor la Curtea Constituțională acum?

Curtea Constituțională a României a judecat marți, 14 mai, o sesizare depusă de partidul REPER referitoare la Ordonanța de Urgență privind comasarea alegerilor, emisă pe 9 iunie. Această ordonanță propune organizarea simultană a alegerilor pentru mai multe tipuri de funcții publice, cu scopul declarat de a reduce costurile și de a simplifica procesul electoral.

Curtea Constituțională a judecat pe 14 mai, la ora 10.00, o Ordonanță de Urgență care a modificat norme și proceduri electorale fundamentale cu doar 90 de zile înainte de alegeri, inclusiv modul de constituire a birourilor electorale. Formațiunea REPER contestă aceste modificări, considerându-le arbitrare și nejustificate.

„Curtea va judeca pe 14 mai, la ora 10.00, Ordonanța de Urgență în baza căreia se organizează alegerile prin care s-au modificat în mod arbitrar şi nejustificat, cu doar 90 de zile înainte, norme și proceduri fundamentale, printre care modul de constituire a birourilor electorale”, preciza formațiunea.

REPER subliniază că, deși are 5 europarlamentari, inclusiv candidați precum Dacian Cioloș, Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, a fost deposedat de dreptul de a avea reprezentanți în secțiile de votare și în Biroul Electoral Central. Conform normelor legale anterioare, REPER ar fi avut acest drept, dar Ordonanța de Urgență emisă de Marcel Ciolacu contrazice aceste reglementări.

REPER sublinia că ”a fost deposedat de dreptul de a avea reprezentanţi în secţiile de votare şi în Biroul Electoral Central deşi are drept membri 5 europarlamentari dintre care Dacian Cioloş, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru sunt şi candidaţi”.

”Potrivit altor normelor legale anterior în vigoare, care se bat cap în cap cu OUG-ul lui Marcel Ciolacu, Partidul REPER are dreptul de a avea reprezentanţi în secţiile de votare”, transmitea REPER.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,729FaniÎmi place
6,064CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...