vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Ciolacu cere revizuirea OUG antidrog. Permisele vor fi înapoiate dacă analizele întârzie

Guvernul României urmează să adopte modificări în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 privind siguranța rutieră. Este vorba despre testările pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și sancțiunile asociate acestora. Aceste discuții intervin la solicitarea expresă a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Modificările preconizate vizează în principal termenul în care rezultatele analizelor trebuie comunicate. Se discută despre stabilirea unui interval de 72 de ore în care autoritățile medicale trebuie să furnizeze un răspuns preliminar referitor la prezența substanțelor interzise în organismul conducătorului auto.

Interesantă este propunerea conform căreia în aceste 72 de ore, permisul de conducere va rămâne în custodia forțelor de ordine, însă, dacă rezultatele întârzie peste acest termen, permisul va fi restituit titularului.

La nivel național, există în prezent 16 unități specializate capabile să efectueze aceste analize preliminare. Dintre acestea, aproximativ 6-7 au capacitatea de a determina și cantitatea exactă de substanțe.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că există intenția de a suspenda temporar anumite prevederi ale Ordonanței. Această măsură ar urma să fie implementată printr-o nouă ordonanță de urgență, cu obiectivul de a permite Institutului de Medicină Legală să-și îmbunătățească capacitatea tehnică prin intermediul unui program finanțat de Banca Mondială, informează Observatornews.ro.

Tot primul-ministru a declarat că „nu e o catastrofă, pentru 2 zile, că rămâi fără permis”, însă această afirmație ignoră impactul potențial asupra șoferilor profesioniști, a căror venituri depind de acele „2 zile”.  În perioada 2021-2023, între 15% și 20% din probele biologice analizate au infirmat rezultatele inițiale obținute cu dispozitivele Drugtest.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noua modalitate de arhivare a documentelor electronice clasificate.

Președintele Klaus Iohannis a semnat actul de promulgare pentru o lege ce modifică procesul de arhivare a documentelor electronice clasificate, respectiv Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 30/2023 pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind...

BEC pune capăt disputei electorale din Sectorul 1. Alegerile nu vor fi reluate.

Cererea înaintată de Alianța Dreapta Unită USR - PMP - Forța Dreptei, care viza anularea scrutinului electoral desfășurat în Sectorul 1 al Bucureștiului, a fost respinsă sâmbătă seara de către Biroul Electoral Central.  Comunicatul emis...