vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Ciolacu dă cărțile pe față! Ce spune acesta despre majorarea salariului minim și a pragului pentru impozitarea pensiilor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în cursul zilei de miercuri, că va aborda subiectul creșterii salariului minim la 3.700 de lei în cadrul unei întrevederi cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, alături de propunerea privind majorarea deductibilității de la 200 de lei la 300 de lei, informează adevărul.ro. 

În ceea ce privește plafonul de impozitare a pensiilor, prim-ministrul și-a exprimat dorința de a implementa un sistem similar celui aplicat pentru salariul minim la nivel european.

Liderul Guvernului și-a exprimat sprijinul față de inițiativa de a majora suma deductibilă pentru salariul minim la 300 de lei.

Lăsaţi-mă să ajung la Guvern să vorbesc cu ministrul. Dar, îmi aduc aminte, când am luat prima oară decizia, că acea propunere a venit de la Partidul Social Democrat, de la mine şi de la echipa de lucru de la partid. Cu 200 de lei m-aţi criticat foarte tare, că nu acoperă, că e un dezastru, că se strică sistemul, că unii sunt dezavantajaţi. Acuma dorim s-o mărim. Am înțeles mesajul. Cu adevărat, în momentul acesta, se câştigă vreo 240 de lei, dacă ar fi până la 300 de lei, dar trebuie să văd efortul bugetar pe care şi-l poate permite… Eu sunt unul dintre susţinătorii acestui lucru și asta am discutat și cu domnul Jianu, și cu domnul Șucu la întâlnire„a declarat Ciolacu, fiind întrebat despre majorarea salariul minim fără cei 300 de lei scutiţi de impozit. 

În legătură cu creșterea plafonului de impozitare a pensiilor, premierul și-a manifestat intenția de a dezvolta un sistem asemănător celui utilizat pentru stabilirea salariului minim la nivelul Uniunii Europene.

Mai apoi, fiind întrebat detalii despre o declarație anterioară a acestuia, referitoare la intenția de a modifica plafonul de pensii, Marcel Ciolacu a afirmat că:  „Eu nu vreau să modific nimic. Eu vreau ca statul român să fie sustenabil și predictibil, acest lucru acest lucru, – dacă doriți să continuăm discuția pe colțul mesei și când e an electorat sau când cineva dorește să iasă cu ceva favorabil oamenilor vine și spune mărim de la 2000… Eu vreau să creez un mecanism la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se dezvoltă și e sustenabilă pe o perioadă lungă de timp, când politicul nu intervine în funcție de ceva subiectiv.

Când s-a stabilit un plafon de 2000 de lei era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflație, erau anumite scumpiri, nu au avut criză energetică… Deci trebuie ca în funcție de puterea de cumpărare acest mecanism să funcționeze singur. Nu să vină un prim-ministru să spună „domnule știți m-am gândit eu să vă măresc”, nu. Vine de la INS, e statistic, la fel ca la salariul minim. Să nu mai decidă guvernul, împreună cu patronatele, cu sindicatele. E un mecanism și acel lucru este predictibil, adică indiferent dacă faci o reformă fiscală dacă nu închizi întreg lanțul în ceea ce privește sustenabilitatea și predictibilitatea, nu faci nimic. Încercăm să găsim mecanismul cel mai bun”. 

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Ciolacu cere revizuirea OUG antidrog. Permisele vor fi înapoiate dacă analizele întârzie

Guvernul României urmează să adopte modificări în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 privind siguranța rutieră. Este vorba despre testările pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și sancțiunile asociate acestora....

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noua modalitate de arhivare a documentelor electronice clasificate.

Președintele Klaus Iohannis a semnat actul de promulgare pentru o lege ce modifică procesul de arhivare a documentelor electronice clasificate, respectiv Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 30/2023 pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind...