vineri, iulie 12, 2024

Lansarea platformei „#nofake” combate dezinformarea din perioada electorală.

Potrivit unui comunicat de presă al MCID, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat vineri, 17 mai, platforma „#nofake”, care permite raportarea conținutului deepfake și a celui de dezinformare prezent pe rețelele de socializare și pe motorul de căutare Google. 

Această inițiativă vine în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare, iar platforma va fi activă până la sfârșitul anului 2024.

„Platforma #nofake va funcţiona ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ce priveşte falsurile digitale, conţinutul denigrator, dezinformările şi manipulările online. Le mulţumesc partenerilor noştri din mediul privat – Google, Meta şi Tik Tok – pentru eforturile de până acum. Au reuşit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanţială din conţinutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare. Acest nou mecanism de raportare va funcţiona complementar cu eforturile de până acum şi cu posibilitatea pe care fiecare reţea socială o oferă deja, prin propriile instrumente de raportare. Platforma #nofake va asigura raportarea şi analiza rapidă a acelor materiale, puţine, care ar putea trece de filtrele implementate până la acest moment de fiecare reţea socială în parte”, a declarat ministrul Bogdan Ivan. 

Scopul principal al platformei este de a asigura integritatea alegerilor democratice la nivel local, național, prezidențial și european, prin crearea unui canal temporar de raportare a conținutului fals sau înșelător.

 Astfel, cetățenii vor putea semnala materialele deepfake și informațiile false răspândite online, care ar putea influența procesul electoral.

Lansarea platformei „#nofake”, care poate fi accesată pe https://www.mcid.gov.ro/nofake/, demonstrează eforturile Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării de a combate fenomenul dezinformării și de a promova un mediu digital mai sigur și mai transparent, în special în perioade sensibile, cum ar fi campaniile electorale.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare