vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

100 milioane de euro pentru Antibiotice Iaşi din fonduri europene pentru stimularea producției de medicamente.

Cel mai mare producător autohton de medicamente, Antibiotice Iaşi, a obținut o finanțare de 100 mil. euro din fonduri europene pentru a-și extinde capacitatea de producție a medicamentelor critice. Aceste produse, fără alternative terapeutice, sunt indispensabile pentru sănătatea pacienților în caz de criză.

În prezent, compania ieșeană produce deja 25 de medicamente din lista inițială de 200 de produse critice. Proiectul ambițios al Antibiotice Iaşi reprezintă una dintre cele mai semnificative investiții în sectorul farmaceutic românesc, informează ZiarulFinanciar. 

antibiotice Iasi
Foto: zf.ro

„Din februarie am primit veşti că deja Comisia Europeană analizează posibilitatea de a investi în tehnologii şi produse strategice pentru Europa. Dezvoltându-se idei pe acest subiect, am mers, am discutat la Banca Europeană de Investiţii, ne-am consultat cu Ministerul Fondurilor Europene din România şi am lucrat, avem proiectele aproape gata. Dl Ministru Adrian Câciu mi-a spus astăzi (6 iunie 2024 – n.red) că s-a acceptat ideea şi vom avea finanţare din fonduri europene”, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, pentru sursa citată. 

Finanțarea, acordată integral din fonduri europene prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, va permite companiei să demareze licitațiile și lucrările necesare.

„Vom realiza centrul de cercetare Inova aĂ, prin care vom accelera dezvoltarea licenţelor, a dosarelor de autorizare pentru produse critice şi nu numai. Realizarea lor se va face pe două situri noi de producţie. Medicamentele vor face parte atât din profilul companiei, în perspectivă vom aduce suplimentar încă 20 de molecule în portofoliul companiei”, a adăugat Ioan Nani.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...