vineri, iulie 12, 2024

86 de milioane de euro pentru șomeri și tineri: Ministerul Muncii anunță proiectele FORMACTIV și START

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat joi, 16 mai, lansarea a două proiecte importante menite să sprijine cetățenii români, în special șomerii și tinerii. Aceste inițiative, denumite FORMACTIV și START, vor beneficia de o finanțare totală de 86 de milioane de euro și vor viza integrarea pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Conform MediaFax, Ministrul Muncii a declarat că: „Formarea profesională prin programe la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri este o prioritate.De aceea vom derula proiectele FORMACTIV- Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 5.105 șomeri non-NEETs, și proiectul START- Investește în calificare pentru viitor!, cu o valoare de 27 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 1.972 de șomeri NEETs. Sprijinim în acest fel integrarea tinerilor pe piața muncii”

Proiectul FORMACTIV„Formare și muncă activă” dispune de un buget de 59 de milioane de euro și va avea ca grup țintă 5.105 șomeri non-NEETs (persoane care nu sunt încadrate în categoria tinerilor care nu sunt nici angajați, nici nu urmează o formă de educație sau formare). Prin intermediul acestui proiect, participanții vor avea acces la programe de formare profesională și vor fi sprijiniți în găsirea unui loc de muncă.

Al doilea proiect, START„Investește în calificare pentru viitor!”, pune la dispoziție suma de 27 de milioane de euro unui grup individualizat de 1.972 de șomeri NEETs (tineri cu vârste între 16 și 29 de ani care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de educație sau formare profesională). Scopul acestui proiect este de a oferi tinerilor oportunități de calificare și de a le facilita intrarea pe piața muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța acestor proiecte în susținerea integrării tinerilor pe piața muncii, precum și în oferirea de sprijin pentru șomeri, indiferent de vârstă, în vederea găsirii unui loc de muncă și a dezvoltării de noi competențe profesionale. 

Ministrul Muncii a declarat și că  formarea profesională reprezintă o prioritate,  prin programe la locul de muncă și prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri. 

Prin aceste inițiative, Ministerul Muncii își propune să contribuie la reducerea șomajului și la creșterea ocupării forței de muncă în rândul cetățenilor români.

 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare