vineri, iulie 12, 2024

Agent de poliție din Cluj, reținut pentru luare de mită (12.000 de euro) și complicitate la trafic de influență

Un reprezentant al forțelor de ordine din cadrul Secției regionale de poliție transporturi Cluj a ajuns în atenția procurorilor anticorupție, fiind plasat în arest pentru 24 de ore, sub acuzațiile de comitere a infracțiunii de luare de mită și complicitate la trafic de influență.

Conform informațiilor furnizate de DNA, cu câteva luni în urmă, mai precis în februarie 2023, agentul de poliție ar fi acceptat de la un individ anchetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, o sumă considerabilă de bani, mai exact 12.000 de euro, cu scopul de a-i rezolva problemele din dosarul penal, anunță news.ro. 

Poliția Română
sursa: https://brasovmetropolitan.ro

 Obiectivul era eliminarea și distrugerea probelor care demonstrau prezența alcoolului în sânge, precum și returnarea permisului de conducere suspectului.

Bărbatul reținut de anchetatori urmează să fie prezentat magistraților de la Tribunalul Cluj, care vor decide asupra propunerii procurorilor de a-l plasa în spatele gratiilor pentru o perioadă de 30 de zile, în cadrul măsurii preventive a arestului preventiv.

DNA a anunțat că: „La data de 05 iunie 2024, inculpatul Perde Emanuel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi remis unei persoane, cercetată în prezenta cauză pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravenţiilor, necompletat, cunoscând că scopul remiterii acestui document este aparenta rezolvare de către persoana respectivă a situaţiei juridice a celor depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, astfel încât aceştia să nu mai răspundă pentru fapta săvârşită”.

În acest sens, procurorii au transmis că: „Pentru a crea aparenţa că-i va rezolva problema, persoana respectivă i-ar fi remis celui cercetat un proces-verbal (obţinut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancţionat doar pentru depăşirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe menţiunile cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului. Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare