sâmbătă, iunie 22, 2024

Amendă de proporții pentru iabilet.ro. Cu ce soluții vine ANPC în vederea protejării drepturilor utilizatorilor

Una dintre cele mai mari platforme de achiziționare a biletelor pentru evenimente, iabilet.ro, a fost amendată de ANPC cu suma de 55 de mii de lei. Amenda a fost aplicată în urma a 124 de reclamații venite de la clienții care nu și-au primit banii investiți în spectacole anulate ulterior. “Cele 124 de reclamații primite de la consumatori, în perioada mai 2023 – martie 2024, au semnalat nerambursarea contravalorii unora dintre biletele achiziționate pe platforma iabilet.ro, pentru spectacole care au fost anulate”, au precizat comisarii ANPC.

Inspectorii ANPC au semnalat altă neregulă. Utilizatorii platformei iabilet.ro erau obligați să accepte termenele și condițiile de pe platformă în urma achiziționării biletelor, “fără să aibă posibilitatea de a alege altă variantă şi fără a avea posibilitatea de a alege în cunoștință de cauză, ceea ce implică un timp insuficient pentru a-i studia, fiind obligați să și le asume, prin bifarea în procesul de achiziționare a biletului”.

ANPC a emis, pe lângă amendă, și “un ordin de încetare a practicilor comerciale incorecte”, obligând, în așa fel, platforma la o restituire integrală a sumelor achitate de către clienți la evenimentele ce au fost anulate în decursul ultimului an.

petrecere

În perioada 2021-2023, conform datelor furnizate de ANPC, s-au suspendat 1.440 de reprezentații. În aceeași perioadă, au fost comercializate 70.703 tichete, evaluându-se la aproximativ 7,675 milioane de lei. De asemenea, în primele două luni ale anului 2024, au fost anulate 106 spectacole.

Iabilet.ro este constrânsă să plătească amenda de 55 de mii de lei dar și să restituie banii clienților îndreptățiți, la solicitarea acestora, indiferent de termen.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare