vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Anunț important pentru 2,5 milioane de pensionari: Când intră pensia pe card în iunie.

Un număr de 2.500.000 de pensionari urmează să-și primească indemnizația pe card în aceste zile. Astfel, mai multe Case de Pensii au comunicat deja orele la care beneficiarii își vor încasa banii.

Pensionari
Foto: expertcontrol.ro

De exemplu, Casa de Pensii Bistrița a anunțat că pensiile vor fi virate în conturile pensionarilor miercuri după-amiază, mai exact după ora 14:00. Până la acel moment, beneficiarii nu au niciun motiv să-și verifice cardul, anunță Newsweek România. 

„Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud care își încasează pensia prin cont bancar.

MARȚI 11 iunie 2024, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, astfel,  MIERCURI 12 IUNIE, în cursul după-amiezei vor fi alimentate conturile de către bănci.

Salariații Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud vă asigură de tot respectul lor.”

Conform legislației în vigoare, pensiile sunt virate în contul beneficiarilor în zilele de 12-13 ale fiecărei luni. Casa de Pensii a explicat în detaliu cum se derulează acest proces și ce instituții bancare sunt implicate în distribuirea banilor pe card.

Pentru a-și încasa drepturile bănești prin cont curent personal, pensionarii trebuie să se adreseze direct instituțiilor financiar-bancare, solicitând deschiderea unui cont. 

Acesta se deschide pe numele clientului beneficiar de drepturi bănești sau a reprezentantului său legal, la cererea acestuia sau, după caz, la solicitarea mandatarului desemnat de acesta prin procură specială, emisă conform legii.

După deschiderea contului, persoana interesată trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii de care aparține, însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste documente pot fi transmise și prin poștă, în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...