vineri, iulie 12, 2024

Asistentă medicală și medici, implicați într-o rețea de falsificare a rețetelor. 13 persoane reținute

O asistentă din București este suspectată pentru vânzarea ilegală de medicamente în valoare de un milion de lei. Aceasta ar fi beneficiat de sprijinul unor medici pentru a falsifica rețete medicale. În acest sens, poliția a efectuat 21 de percheziții în București și județul Ilfov, la domiciliile a 17 persoane și la sediile unor instituții, anunță Observatornews.ro. 

Perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de fals informatic în formă continuată (peste 2.800 de acte materiale) și înșelăciune (peste 1.300 de acte materiale).

Prejudiciul cauzat se ridică la peste 1.000.000 de lei.

Mai exact, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, angajată a unei clinici medicale private din Sectorul 1, ar fi falsificat rețete prin introducerea unor date fictive în sistemul informatic. Scopul falsificării rețetelor era de a obține medicamente în mod gratuit pentru a le vinde ulterior.

Asistenta în cauză  ar fi obținut medicamentele în baza unei înțelegeri prealabile cu angajați ai unui lanț de farmacii și cu sprijinul unor apropiați. Falsificarea rețetelor a fost realizată de asistentă cu sprijinul și acordul a patru medici angajați în cadrul aceluiași punct de lucru al clinicii private, deși aceștia nu aveau competența necesară pentru a prescrie respectivele medicamente.

Medicamentele erau vândute ulterior prin intermediul platformelor comerciale sau al rețelelor de socializare.

Astfel, 13 persoane cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani sunt urmărite penal în acest caz. În timpul perchezițiilor, au fost găsite mai multe bunuri de interes pentru anchetă, în timp ce persoanele vizate au fost conduse la audieri, iar 13 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore. Cele 13 persoane reținute urmează a fi prezentate în fața instanței. 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare