vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Boom în construcții: +28,3% autorizații pentru clădiri nerezidențiale în aprilie 2024

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), în aprilie 2024, la nivel național, au fost eliberate 599 de autorizații de construire pentru clădiri nerezidențiale.

În comparație cu luna aprilie 2023, se observă o creștere semnificativă atât în ceea ce privește numărul de autorizații de construire (+28,3%), cât și în privința suprafeței utile totale (+77,3%), precum informează Forbes.ro. 

Cea mai importantă creștere se înregistrează în București, unde, în aprilie 2024, au fost eliberate autorizații de construire pentru clădiri nerezidențiale cu o suprafață totală de 300.000 mp, în contrast cu doar 30.000 mp autorizați în aprilie 2023.

Construcție

Creșterea se remarcă și în cazul clădirilor rezidențiale în luna aprilie 2024, fiind eliberate 3.578 de autorizații de construire, reprezentând o creștere de 17,8% față de martie 2024 și de 33,7% față de aprilie 2023, conform datelor INS.

Comparativ cu luna aprilie 2023, în aprilie 2024 se constată o creștere atât a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale (+33,7%), cât și a suprafeței utile totale (+48,3%).

În primele patru luni ale anului 2024, au fost eliberate în total 11.000 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, înregistrându-se o creștere de 3,1% față de aceeași perioadă din 2023, iar 69,7% dintre aceste autorizații au fost emise pentru zona rurală.

Din punct de vedere teritorial, creșteri se observă în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Muntenia, Vest, Centru, Nord-Vest și București-Ilfov, în timp ce scăderi au fost înregistrate în regiunile Sud-Est și Sud-Vest Oltenia.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...