joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

CECCAR cere eliminarea „circului fiscal” RO e-TVA.

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania își exprimă opoziția față de recentele modificări legislative în domeniul fiscal. CECCAR solicită anularea ordonanțelor de urgență referitoare la măsurile fiscale publicate recent în Monitorul Oficial și inițierea unui  dialog cu toate părțile interesate pentru identificarea unor soluții fiscale viabile pe termen lung, informează Manager.ro.

Reprezentanții CECCAR au caracterizat situația actuală drept o farsă birocratică în care funcționarii statului evită asumarea responsabilităților, transferându-le către contribuabili, în timp ce mediul de afaceri este tratat cu suspiciune nejustificată.

În opinia lor, autoritățile par să adopte o abordare generalizată, presupunând că toți contribuabilii sunt potențiali evazioniști și impunând reguli mai stricte pentru toți, în loc să se concentreze pe identificarea și sancționarea cazurilor reale de evaziune fiscală.

CECCAR critică implementarea unor sisteme informatice insuficient testate și funcționale, subliniind că simpla existență a unor reguli digitale nu garantează eficiența sau corectitudinea sistemului fiscal.

Organizația avertizează că această abordare birocratică excesivă, deși vizează creșterea veniturilor la bugetul de stat, are potențialul de a sufoca spiritul antreprenorial, activitatea profesioniștilor contabili și inovația în mediul de afaceri.

În încheierea mesajului lor, contabilii subliniază necesitatea unei schimbări fundamentale de mentalitate la nivelul conducerii executive a autorităților fiscale, dincolo de simpla implementare a unor instrumente digitale.

„Marele circ fiscal romanesc, unde functionarii de stat se joaca de-a v-ati ascunselea cu responsabilitatile lor (transferandu-le tocmai contribuabililor, adica celor cale le finanteaza si salariile), in timp ce mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, intr-o piesa intitulata „Toti sunt evazionisti”. Nu putem identifica adevaratii evazionisti? Nicio problema: mai bine presupunem ca sunt toti! Facem reguli mai aspre pentru toti, ca sa nu mai scape nimeni. Nici nu mai conteaza ca sistemul informatic abia functioneaza, important este ca regulile sunt acolo, sculptate in piatra digitala a ministerului. Acest circ birocratic se vrea a fi solutia pentru a umple vistieria statului, dar asfixiaza antreprenorii, profesionistii contabili si inovatia. Romania nu are nevoie doar de instrumente digitale, ci de o mentalitate digitala la conducerea executiva a autoritatii care elaboreaza legislatia fiscala”, au transmis aceștia.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...