vineri, iulie 12, 2024

Cetățeni străini ademeniți cu alcool și jefuiți de un grup de indivizi din București. S-au efectuat 17 percheziții.

În dimineața zilei de miercuri, forțele de ordine din Capitală efectuează 17 percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov, într-un dosar penal ce vizează un grup de indivizi acuzați de comiterea unor infracțiuni precum furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare frauduloase și tăinuire. 

Furt calificat

Aceștia își alegeau drept victime cetățeni străini, pe care îi ademeneau să consume băuturi alcoolice, iar ulterior, profitând de starea lor de vulnerabilitate, le sustrăgeau bani din conturi utilizându-le cardurile sau telefoanele mobile, anunță Mediafax.

Acțiunea este condusă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în colaborare cu colegii lor de la Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi – Poliția Sectorului 3. Aceștia pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară și opt mandate de aducere.

„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți bănuiți identificau persoane vătămate, de regulă cetățeni străini, pe care le conduceau în incinta a două societăți comerciale, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane. Ulterior, profitând de starea vulnerabilă a acestora, cauzată de efectul consumului de alcool, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacții financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicații de banking, către diferite conturi. Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiții ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violență, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, conform unui comunicat de presă.

După finalizarea perchezițiilor, persoanele suspectate vor fi escortate la audieri, în vederea luării măsurilor legale corespunzătoare.

Investigațiile sunt continuate de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare