joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Concediu creștere copil tată. Află modificările aduse Legii concediului parental.

În data de 21 iunie 2024, președintele Klaus Iohannis, a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 117/2022 pentru modificarea și completarea Legii concediului paternal nr. 210/1999, care prevede modificări semnificative în ceea ce privește concediul paternal.

Concediul paternal și indemnizația aferentă se vor acorda tuturor taților cu contract de muncă sau raport de serviciu încheiat cu respectarea legii în vigoare, fără a mai fi necesară calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat.

În plus, se extinde categoria de persoane asimilate lucrătorilor, incluzând: cei cu contracte din activitate sportivă, convenții de muncă individuale în cooperații, directori cu contract de mandat, contract de management, cei în funcții de demnitate publică, și cei cu contracte de management și administrare conform Legii nr. 95/2006.

Conform art. 2 din actul normativ, durata concediului paternal plătit se mărește de la 5 la 10 zile lucrătoare, acordate la nașterea copilului lucrătorului și se dobândește în conformitate cu art. 2 alin. (2) din Legea  care prevede: „Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiţionarului.”

Un alt beneficiu acordat taților prin promulgarea acestui act normativ este reprezentat de faptul că perioada concediului paternalconstituie vechime în muncă şi în serviciu,precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Mai apoi, prevederile actuale se modifică pentru a permite tatălui cu atestat de absolvire a cursului de puericultură să beneficieze de o majorare de 5 zile a concediului paternal la nașterea fiecărui copil nou-născut.

În plus, se introduce interdicția de concediere a lucrătorului în perioada efectuării concediului paternal. Astfel, conform art. 4^1 din Legea concediului paternal nr. 210/1999 prevede că: „(1)Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul paternal prevăzut la art. 1 şi de a informa angajaţii cu privire la dreptul stabilit potrivit prezentei legi.

(2)Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul lucrătorului care se află în concediu paternal.

(3)Prevederile alin. (2) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.”

Mai mult, se introduc reglementări noi pentru menținerea drepturilor privind încadrarea în muncă dobândite sau în curs de dobândire la începutul concediului paternal, și păstrarea acestora după încheierea concediului prin art. 4^2 din același act normativ: „(1) Drepturile dobândite de lucrător anterior momentului acordării concediului paternal sau care sunt în curs de a fi dobândite de lucrător la data la care începe concediul paternal se menţin pe toată durata concediului şi se aplică şi după încetarea acestuia.

(2) La încetarea concediului paternal, lucrătorului i se aplică prevederile art. 10 alin. (8) din Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiind de condiţii care nu îi sunt mai puţin favorabile, precum şi de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul dacă nu ar fi efectuat concediul.”

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...