vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Deși a sunat disperată la 112, femeia a fost găsită după scurt timp decedată alături de concubinul său. Poliția Română declanșează verificări interne privind intervenția polițiștilor.

Conducerea Poliției Române a comunicat că o echipă a Direcției Control Intern a fost deja trimisă la Brăila pentru a examina modul în care polițiștii locali au gestionat cazul femeii din comuna Mircea Vodă. 

Aceasta a apelat serviciul de urgență 112, solicitând ajutor și susținând că se află în pericol, fiind ulterior descoperită fără suflare, împreună cu concubinul său, informează News.ro.

poliție

„Conducerea Poliţiei Române a dispus, încă de ieri, 11 iunie, trimiterea unei echipe din cadrul Direcţiei Control Intern, pentru a efectua vericări cu privire la modul de gestionare a cazului. În această dimineaţă, echipa de poliţiști a ajuns la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila și a demarat vericările”, conform celor transmise de reprezentanții Poliției Române, referitor la incidentul din județul Brăila soldat cu decesul unei femei și al unui bărbat.

Trupurile neînsuflețite ale celor două persoane – o femeie și un bărbat – au fost descoperite marți într-o locuință din județul Brăila, prezentând urme de violență. Oamenii legii și procurorii au demarat o anchetă.

Anterior, femeia ar fi contactat 112 și, strigând, ar fi afirmat că se află în pericol, fără a furniza alte detalii. Cu toate că polițiștii s-au deplasat spre locul indicat de localizarea apelului, femeia nu a fost găsită și nici locația exactă de unde a sunat nu a putut fi identificată, nicio locuință din zonă nefiind semnalat vreun conflict.

În acest sens,PJ Brăila a transmis: „La data de 10 iunie a.c., ora 12:31, la Dispeceratul SNUAU 112 Brăila a fost înregistrat un apel telefonic, în care se aude o femeie care ţipă și spune că se aă în pericol, fără a preciza date privind identitatea sau locul în care se aă. Apelul la 112 a fost însoţit de date de localizare. Imediat, în localitatea Mircea Vodă au fost dirijate două echipe din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca, pentru a efectua vericări. În urma vericărilor efectuate, nu au fost obţinute date care să conrme faptul că în zonă ar avut loc un conict. Nu se auzeau zgomote și nici vreun conict în derulare, la imobilele din zona respectivă”. 

Sursa citată a menționat că au fost purtate discuții cu localnicii pentru a încerca identificarea unei locuințe unde ar fi avut loc un conflict, încercându-se totodată identificarea apelantei.

Forțele de ordine le-au prezentat locuitorilor numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul la 112, dar acesta nu a fost recunoscut de nimeni.

„Niciuna dintre persoane nu a putut oferi informaţii, care să ajute la identicarea locaţiei sau a apelantei. S-a încercat reapelarea postului telefonic fără rezultat, numărul ind alocat unei cartele pre-pay neînregistrate. Din vericările efectuate și datele deţinute, la acest moment, telefonul ar aparţine femeii, de 44 de ani, din comuna Mircea Vodă, însă la momentul efectuării vericărilor în teren, vecinii nu au putut furniza această informaţie”, se arată în  sursa menționată.

Polițiștii au precizat că, marți dimineața, au fost sesizați prin 112 de către o femeie despre faptul că, într-o locuință din comuna Mircea Vodă, au fost găsite două cadavre prezentând urme de violență.

„A fost stabilită identitatea acestora, ind vorba de doi concubini, un bărbat, de 50 de ani, și o femeie, de 44 de ani, ambii din comuna Mircea Vodă. Ambele cadavre au fost preluate de Servciul Judeţean de Medicină Legală Brăila, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei”, a mai transmis sursa citată.

Autoritățile au menționat că anterior incidentului nu au existat alte sesizări în contextul violenței domestice în care să fi fost implicate vreuna dintre cele două persoane decedate. 

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,729FaniÎmi place
6,064CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...