vineri, iulie 12, 2024

Eforturi conjugate ale MAI pentru siguranța tinerilor la festivalurile de vară

În ultima perioadă au avut loc trei dintre marile festivaluri din țară, la București, Târgu Mureș și Constanța. La aceste evenimente au participat în total peste 220.000 de persoane.

Structurile de ordine publică și de intervenție în situații de urgență au depus eforturi conjugate pentru desfășurarea în bune condiții ale acestor evenimente, pentru ca participanții să se bucure din plin de experiența de festival.

Aceștia au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere atât în perimetrul în care s-au desfășurat evenimentele, cât și în spațiile adiacente acestora (parcări, restaurante și baruri).

Un obiectiv major al acestor acțiuni a fost combaterea și prevenirea consumului și traficului de droguri, conform unui comunicat de presă emis de MAI. Experții Agenției Naționale Antidrog au interacționat cu peste 12.000 de persoane cărora le-au prezentat pericolele consumului de substanțe interzise și modalitățile de a solicita asistență în situații de urgență.

În ceea ce privește măsurile sancționatorii luate de autorități în această perioadă, au fost aplicate 386 de sancțiuni contravenționale (272 amenzi, în valoare totală de aproximativ 320.000 de lei, și 114 avertismente). Cea mai mare pondere din aceste sancțiuni este reprezentată de aplicate la regimul rutier.

În subsidiar a fost vizată și asigurarea asistenței medicale în cadrul unui sistem integrat în colaborare cu Serviciul de Ambulanță.

Conform informațiilor oferite, datorită acestor acțiuni, MAI nu raportează niciun incident major în urma desfășurării celor trei festivaluri de la București, Târgu Mureș și Constanța.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare