vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Gigi Becali vs. Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la soluția dată „în sufragerie”

Gigi Becali, proprietarul clubului de fotbal FCSB, a atras din nou atenția Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) după ce în trecut a fost penalizat pentru afirmații sexiste.

De curând, omul de afaceri din Pipera a făcut o declarație deplasată la adresa uneia dintre magistratele implicate în procesul dintre FCSB și CSA Steaua privind palmaresul, în care „militarii” au obținut o victorie, informează gsp.ro.

Gigi Becali

Consiliul Superior al Magistraturii a emis un comunicat prin care condamnă ferm afirmațiile făcute de patronul FCSB: „În cursul zilei de 29 mai 2024, au fost redate video în cadrul unui interviu, mai multe alegații formulate de o persoană publică, domnul George Becali, referitoare la un magistrat care a pronunțat o soluție în raport de care domnia sa manifestă interes.

Secția pentru judecători subliniază că afirmațiile formulate, referitoare la o posibilă legătură între soluția pronunțată și pretinsa etnie a doamnei judecător, la aspectul fizic al magistratului, la faptul că persoana publică respectivă s-a interesat și a aflat că judecătoarea ar fi formulat remarci reprobabile la adresa unor avocate, precum și că soluția a fost pronunțată în alt cadru decât cel legal pentru toți cetățenii, respectiv ”în sufragerie”, depășesc orice limită admisibilă a discursului public critic într-o societate democratică față de o soluție pronunțată într-un dosar și au potențialul de a încălca independența magistratului.

Totodată, Secția pentru judecători reamintește că hotărârile judecătorești sunt supuse controlului judiciar în condițiile legii, critici putând fi aduse prin intermediul căilor de atac.

De asemenea, legislația prevede cadrul în care pot fi sesizate eventuale conduite contrare standardului profesional impus judecătorilor și face apel la conștientizarea efectului produs de limbajul public folosit la adresa corpului magistraților asupra imaginii și încrederii cetățenilor în justiție.”

În acest sens, Gigi Becali a declarat că: „Judecătoarea respectivă, dacă vedea că o avocată are brățări și diamante, pierdea procesul. Zicea «Ia uite, curva, ce brățări are». Era de etnie, nu că denigrez etnia… Dar vreau să zic că a dat o hotărâre… Pe toate le-am câștigat până acolo. S-a vorbit în sufragerie. Sufrageria a vrut așa, o să vedem și sufrageria pe la DNA”

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...