joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Guvernul propune  implementarea creditului fiscal pentru bonurile de cumpărături. Consumatorii vor primi bani înapoi pentru anumite achiziții.

Guvernul României intenționează să implementeze un sistem de stimulente fiscale pentru cetățenii care solicită bonuri fiscale în anumite sectoare economice predispuse la evaziune fiscală, precum serviciile de înfrumusețare, reparații auto sau comerțul de proximitate.

Această inițiativă, denumită „credit fiscal”, are ca scop principal reducerea evaziunii fiscale în domeniile menționate. Consumatorii ar putea beneficia de reduceri fiscale sau chiar de rambursări bănești pentru achizițiile efectuate, informează Profit.ro.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a descris conceptul astfel: „Un fel de deduceri pe care le-ar avea contribuabilul persoană fizică, dacă ar aduce bonuri dintr-o zonă de activitate cu risc fiscal mare”.

Pentru a accesa aceste beneficii, cetățenii vor trebui să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual al ANAF.

Ministrul a oferit un exemplu concret: „Te-ai dus la un service auto, te-a costat 500 de lei. Ai cerut chitanță, în acel moment pe bonul fiscal ți-a apărut codul numeric personal și în sistemul nostru de evidență fiscală, după CNP, ți se adună toate cheltuielile pe care le-ai făcut în domeniile acestea de servicii”.

Se estimează că pentru cheltuieli lunare de 5.000 lei, valoarea creditului fiscal ar putea ajunge la 10% din sumă, adică 500 lei. Boloș a explicat: „Înseamnă că ai 500 de lei pe care poți să-i folosești fie să-ți compensezi alte impozite și taxe pe care le datorezi, fie să ți se ramburseze pur și simplu”.

Autoritățile iau în considerare și posibilitatea reducerii impozitului pe venit ca parte a acestei inițiative. Angajatorii vor avea capacitatea de a verifica valoarea creditului fiscal acumulat de angajați.

Această propunere a fost sugerată și de Banca Mondială, iar Ministerul Finanțelor s-a inspirat din modelul portughez, deși sisteme similare există și în alte țări europene, precum Spania.

Implementarea acestui sistem va necesita modificări semnificative, inclusiv introducerea codurilor QR pe bonurile fiscale.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...