vineri, iulie 12, 2024

Imaginea care dă fiori: Ce a postat avocata Alexandra Cioată pe Facebook înaintea accidentului cu motociclistul Alexandru.

O imagine postată de avocata Alexandra Cioată pe rețeaua de socializare Facebook cu numai trei zile înaintea accidentului rutier în care aceasta a fost implicată a stârnit stupoare și a dat fiori reci celor care au văzut-o.

Alexandra Cioată
foto: Libertatea

Fotografia înfățișează o lucrare scrisă de filozoful Constantin Noica alături de ceea ce pare a fi o armă de jucărie, însă titlul cărții – „Rugați-vă pentru fratele Alexandru” – a creat o impresie șocantă în contextul evenimentelor ulterioare, în care avocata a lovit cu mașina un tânăr motociclist, anuță Bzi.ro. 

Prin coincidență sau nu, motociclistul implicat în accidentul provocat de Alexandra Cioată poartă același prenume ca cel menționat în titlul cărții prezente în fotografia postată de avocată, și anume Alexandru.

Deși este posibil să fie vorba despre o simplă întâmplare, imaginea are un puternic impact emoțional și generează fiori, mai ales în lumina faptului că tânărul Alexandru a avut nevoie de multe rugăciuni pentru a supraviețui incidentului.

Conform declarației lui Alexandru, înainte de producerea accidentului, acesta a trecut prin momente de panică și spaimă.

„În seara respectivă, mă îndreptam spre casă, ieșisem cu niște prieteni, iar la un semafor, mai jos de locul în care a fost accidentul, am prins roșu. Eram pe prima bandă, a doua bandă era o mașină, nu m-am uitat ce mașină era. Stăteam cu mâinile pe rezervor, așteptam să se facă verde, pentru a pleca de la semafor. În partea stângă, șoferul mașinii respective tura motorul, m-am întors o secundă și m-am uitat la semafor. Când s-a făcut verde, am plecat, nu am plecat tare cu motorul, dar am plecat înaintea mașinii. În timp ce mergeam pe prima bandă, m-am uitat în spate și am văzut că mașina de pe a doua bandă a virat brusc spre mine. Am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu. M-am speriat și am accelerat”, a povestit tânărul motociclist.

„La următorul semafor, trebuia să fac dreapta, spre Miroslava. M-am uitat în oglinzi să văd dacă pot face dreapta, iar atunci am văzut mașina din spate că venea cu viteză foarte mare. Am zis că nu pot să frânez, că, dacă frânez, mă ia din plin. M-am speriat și am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate să se ducă în față, să nu intre în mine. După cum se vede pe filmare, eram pe prima bandă, mașina la fel și s-a izbit în spatele meu, intenționat”, a adăugat Alexandru.

În prezent, avocata se află în arest, iar Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, a declarat: „Prin ordonanța procurorului de caz a fost schimbată încadrarea juridică din infracțiunea de vătămare corporală din culpă în infracțiunea de tentativă de omor. Inculpata a fost audiată pentru săvârșirea celor două infracțiuni, respectiv tentativă de omor și părăsirea locului accidentului. A fost reținută și prezentată Curții de Apel, având în vedere calitatea acesteia de avocat, cu propunere de arestare preventivă”.

Instanța a decis ulterior arestarea preventivă a Alexandrei Cioată pentru o perioadă de 30 de zile, iar în cazul în care va fi găsită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. Rămâne de văzut care va fi deznodământul acestui caz care a șocat opinia publică.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare