sâmbătă, iunie 22, 2024

Instagram restricționează conținutul online

Instagram  va începe să testeze funcții care vor acționa ca o „pânză de protecție digitală” pentru adolescenți, blurând mesajele ce conțin nuditate. Scopul? Să-i țină departe de conținutul nedorit și să prevină atacurile potențiale ale escrocilor.

Cu ce noutăți vine Instagram?

Meta anunță o funcție nouă pentru Instagram care va utiliza tehnologia de învățare automată pentru a analiza conținutul mesajelor directe și a detecta potențiala nuditate în imaginile trimise.

Presiunea asupra gigantului tehnologic este în creștere în Statele Unite și Europa, pe fondul acuzațiilor că aplicațiile sale contribuie la dependența digitală și la problemele de sănătate mintală, în special în rândul tinerilor. Meta a anunțat că va implementa o nouă funcție de protecție pentru mesajele directe pe Instagram, care va utiliza tehnologia de învățare automată pentru a analiza conținutul imaginilor trimise și pentru a detecta nuditatea.

Meta va activa automat noua funcție de protecție pentru mesajele directe pe Instagram pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani, într-o mișcare de a le oferi acestora o protecție suplimentară împotriva conținutului inadecvat. În plus, Meta va notifica adulții, încurajându-i să activeze manual această funcție, astfel încât adolescenții să beneficieze de un mediu online mai sigur și mai controlat.

”Deoarece imaginile sunt analizate pe dispozitivul în sine, protecţia împotriva nudităţii va funcţiona şi în chaturile criptate end-to-end, unde Meta nu va avea acces la aceste imagini – cu excepţia cazului în care cineva alege să ni le raporteze”, a spus compania.

Criptarea mesajelor pe Instagram

Spre deosebire de aplicaţiile Meta Messenger şi WhatsApp, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate, dar compania a spus că intenţionează să lanseze criptarea pentru serviciu.

În comparație cu aplicațiile Meta Messenger și WhatsApp, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate. Totuși, Meta a anunțat intenția lor de a implementa criptarea pentru acest serviciu în viitorul apropiat. Această mișcare ar putea fi percepută ca o încercare de a oferi utilizatorilor o mai mare protecție a confidențialității datelor lor și de a îmbunătăți securitatea mesajelor pe platforma Instagram. Este o schimbare semnificativă care ar putea influența modul în care utilizatorii interacționează și percep platforma în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea datelor lor personale.

Meta a anunțat că lucrează la dezvoltarea unei tehnologii pentru a identifica conturile care ar putea fi implicate în activități de escrocherii sexuale. Compania testează noi mesaje pop-up destinate utilizatorilor care ar putea fi venit în contact cu astfel de conturi, oferindu-le informații și suport.

În ianuarie, Meta a declarat că va restricționa accesul adolescenților la anumite tipuri de conținut pe platformele Facebook și Instagram, în special conținut legat de teme sensibile precum sinuciderea, auto-vătămarea și tulburările de alimentație.

Procurorii generali din 33 de state americane, printre care California și New York, au intentat un proces companiei în octombrie, acuzând-o că a dezinformat publicul în mod repetat cu privire la riscurile asociate platformelor sale. În Europa, Comisia Europeană a cerut informații detaliate despre măsurile luate de Meta pentru protejarea copiilor împotriva conținutului ilegal și dăunător.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare