vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Jumătate dintre liceenii din Iași refuză să susțină Bacalaureatul în acest an. Află care este motivul.

O lipsă accentuată de interes în rândul absolvenților de clasa a 12-a din municipiul Iași se remarcă în ceea ce privește participarea la examenul de Bacalaureat. De asemenea, se constată că unul din șase elevi nu posedă pregătirea necesară pentru a susține această testare.

Elev

Aproximativ 1000 de tineri care au absolvit liceul nu au finalizat procedura de înscriere pentru examenul de Bacalaureat. Principala cauză a acestei decizii rezidă în dezinteresul manifestat față de evaluarea de final de ciclu liceal, iar aproximativ jumătate dintre elevii ieșeni aflați în această situație au ales în mod deliberat să nu se prezinte la examen.

Peste 500 de absolvenți nu aspiră să obțină certificatul ce atestă promovarea Bacalaureatului, document care le-ar putea facilita accesul la studii universitare sau la locuri de muncă mai bine remunerate. Alți 500 de tineri au fost împiedicați să se înscrie la examen din cauza situației școlare incomplete, datorate corigențelor.

Doar 47% dintre absolvenții ieșeni au reușit să obțină o notă de trecere mai mare de șase la prima simulare, ceilalți demonstrând o pregătire insuficientă pentru examenul maturității. În acest an, procentul de promovabilitate la simulările de Bacalaureat a înregistrat o scădere semnificativă, fapt ce ar putea constitui unul dintre motivele pentru care tinerii au renunțat să mai susțină examenul. 

Mulți au optat să amâne participarea până în sesiunea de toamnă, sperând că vor avea mai mult timp pentru pregătire.

Examenul de Bacalaureat va debuta luni, 17 iunie, cu proba orală la limba și literatura română, probele scrise fiind programate în intervalul 1-5 iulie. Pe lângă absolvenții din promoția curentă, aproximativ 430 de candidați din promoțiile anterioare vor încerca și ei să obțină diploma de bacalaureat, anunță CanCan.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...