joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Legea „Zilei Părinților de Îngeri” aduce alinare și suport pentru părinții îndoliați.

Data de 15 octombrie va fi desemnată drept „Ziua Părinților de Îngeri”, menită să onoreze memoria copiilor care și-au pierdut viața fie în perioada prenatală, în timpul nașterii sau până la vârsta majoratului, potrivit unei legi promulgate miercuri de către președintele Klaus Iohannis. 

doliu
Foto: RomaniaTV.net

Actul normativ prevede, de asemenea, accesul gratuit la consiliere psihologică pentru părinții îndoliați, pe o perioadă de șase luni.

Cu ocazia „Zilei Părinților de Îngeri”, instituțiile statului, atât la nivel central, cât și local, precum și organizațiile non-guvernamentale sunt încurajate să organizeze diverse manifestări și acțiuni publice, anunță AGERPRES. 

Conform prevederilor legii, indiferent de statutul lor în sistemul asigurărilor sociale de sănătate la momentul decesului copilului, părinții care au suferit o astfel de pierdere tragică, fie în timpul sarcinii, la naștere sau până când copilul ar fi împlinit 18 ani, au dreptul la zece ședințe de consiliere psihologică fără costuri, eșalonate pe o durată de jumătate de an.

Sumele necesare pentru decontarea acestor ședințe de consiliere psihologică vor fi alocate de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, către Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială și agențiile subordonate la nivel județean și în municipiul București, urmând a fi aprobate printr-o hotărâre de guvern. 

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...