vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Lemur furat de la Zoo, abandonat legat de picioare. Bărbatul a fost reținut 24 de ore.

Autoritățile din Călărași au reușit să îl rețină pe individul în vârstă de 18 ani bănuit de sustragerea unui lemur din incinta grădinii zoologice locale, animalul fiind recuperat în viață, dar cu leziuni la nivelul membrelor inferioare, după cum relatează Libertatea. 

Foto: Facebook

Exemplarul din specia Lemur, botezat King Julien, a fost găsit imobilizat într-o clădire părăsită situată în apropierea domiciliului suspectului, la scurt timp după ce dispariția sa a fost semnalată prin intermediul numărului de urgență 112.

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, anchetatorii au stabilit că făptașii au pătruns în adăpostul animalelor după ce au tăiat lacătul care asigura securitatea acestuia, reușind astfel să sustragă maimuța. „Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că persoane necunoscute, prin tăierea lacătului cu care era asigurată boxa animalelor, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras o maimuță, specia Lemur. Cercetările desfășurate cu operativitate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au condus la identificarea persoanei în cauză, respectiv un tânăr, de 18 ani, din municipiul Călărași. De asemenea, în urma căutărilor efectuate în zona unde locuiește persoana în cauză, maimuța a fost găsită într-o clădire abandonată, fiind legată de picioare”, se arată în comunicatul oficial.

Tânărul considerat principalul suspect în acest caz a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Reprezentanții Grădinii Zoologice din Călărași au ținut să transmită un mesaj de mulțumire pe pagina oficială de Facebook a instituției, exprimându-și recunoștința față de profesionalismul și promptitudinea de care au dat dovadă polițiștii Biroului de Investigații Criminale în soluționarea acestui caz și aducerea în siguranță a lemurului King Julien.

În același timp, conducerea grădinii zoologice a atras atenția asupra traumei suferite de animal în urma acestui incident, subliniind că lemurul a fost supus la un tratament brutal din partea tinerilor care l-au răpit cu forța din habitatul său. „Lemurul a fost traumatizat, întrucât a fost bruscat de tinerii care l-au luat cu forța din padocul său”, se precizează în postarea de pe rețeaua de socializare.

Acest eveniment nefericit a reprezentat un semnal de alarmă pentru reprezentanții Zoo Călărași, care au subliniat eforturile constante depuse pentru protejarea animalelor din colecție și a întregii grădini zoologice, în ciuda provocărilor generate uneori de acțiunile iresponsabile ale unor vizitatori. „Ne confruntăm zilnic cu probleme similare, în care munca depusă de colegii noștri nu este respectată de unii dintre vizitatori sau ne lovim de situații în care animalele sunt traumatizate prin gesturi necontrolate ale altora”, au precizat aceștia.

În încheiere, echipa Grădinii Zoologice din Călărași și-a exprimat dorința ca această oază urbană să rămână un spațiu dedicat tuturor celor care înțeleg și respectă importanța protejării mediului înconjurător și a vieții sălbatice.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...