vineri, iulie 12, 2024

Protest 8 iulie București: „Fără haos în legislația fiscală”. 3.000 de oameni sunt așteptați în Piața Victoriei

Protest 8 iulie

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) organizează un protest în centrul Capitalei pentru a semnala problemele generate de instabilitatea legislativă și fiscală.

Acțiunea de protest, intitulată Fără haos în legislația fiscală, își propune să atragă atenția asupra dificultăților cu care se confruntă mediul de afaceri și să solicite reforme în politica fiscală a țării.

Sursă foto: ebihoreanul.ro

PACR a emis un comunicat în care explică motivele protestului: „Suntem la un punct de cotitură pentru viitorul economic al României. Abuzurile legislative și măsurile fiscale opresive afectează profund fiecare antreprenor, economist, contabil și contribuabil din această țară. În ultimele luni, am fost martorii unei avalanșe de modificări legislative, care apar în medie la fiecare două zile lucrătoare. Este imposibil să cerem celor care își plătesc taxele și impozitele să-și adapteze permanent afacerile sau bugetele personale la un astfel de ritm haotic. Această instabilitate nu face decât să sufoce dezvoltarea și inovația, afectând negativ economia națională. De la înființare, fiecare companie este tratată ca un potențial evazionist, iar această presiune este amplificată de peste 60 de instituții cu atribuții de control, fără a oferi însă îndrumare și consiliere adecvată. În acest context, organizăm protestul: „Fără haos în legislația fiscală” pe 8 iulie, în București, pentru a atrage atenția asupra acestor probleme critice și pentru a cere schimbări fundamentale în politica fiscală a țării”.

Organizatorii estimează o participare de aproximativ 3.000 de persoane la protestul din Piața Victoriei. De asemenea, acțiuni similare sunt planificate în alte orașe precum Timișoara, Oradea, Iași și Bistrița, relatează agerpres.ro.

Reprezentanții PACR au declarat: „Nu vom renunța la protest chiar dacă s-a reușit deschiderea unui dialog cu reprezentanții Guvernului. La ora 9:00, o delegație va intra la discuții cu reprezentanții premierului, iar la 12:30 cu cei ai delegației de la Ministerul Finanțelor, dar protestul va continua. De asemenea, oamenii s-au organizat și în alte orașe unde au obținut deja autorizații pentru protest. În funcție de discuțiile cu autoritățile vom decide dacă vom extinde protestul și în zilele următoare. De altfel, s-au raliat protestului nostru mai multe patronate: ANAT, FPTIOR, Patronatul Medicilor de Familie, OFA UGIR etc. Din estimările noastre, la protestul de mâine din Piața Victoriei vor participa în jur de 3.000 de oameni”.

PACR consideră deschiderea unui canal de dialog cu autoritățile ca fiind un prim succes al acestei inițiative.

Ligia Mădălina Zgubea, cofondator PACR, a declarat: „Într-un mediu economic atât de instabil, este esențial să creăm canale de comunicare directe și eficiente cu autoritățile. Deschiderea dialogului cu reprezentanții Prim-ministrului și ai Ministerului Finanțelor Publice reprezintă un prim pas crucial pentru stabilitatea și predictibilitatea legislativă de care avem nevoie”.

Organizatorii încurajează o participare masivă la protest, considerându-l un moment decisiv pentru viitorul economic al țării.

Comentarii

 1. Nu există dreptate pentru victimele torturii nici drepturi financiare pentru victimele torturii în România .
  Educația morală este săracă la politicieni , ignoră acest drept și azi 2024 pentru că ei nu au fost arestați și bătuți și torturați nevinovați .

  Rușinos de dureros vă este școala care ați făcut-o pe acest pământ de oameni reci și cruzi ce sunteți la strigătul de ajutor al victimelor, nu arătați că aveți demnitate nici onoare , frica vă face să acceptați minciuna ca trădătorii și șarlatanii , acceptând cu bună știință abuzurile devenind complici prin știință .

  O victimă a torționarilor a avut curajul demnității de a se împotrivi unui sistem abuziv de teroriști torționari legitimați de stat .
  Voi nici nu aveți curajul de a vorbi public nici să scrieți cum trebuie ajutate victimele torturii .

  Vă credeți creștini , credincioși , dar , eu vă întreb în ce aveți credință , dacă azi nu ajutați victimele torturii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare