sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Mai mulți bani în buzunarul angajaților care lucrează pe calculator

Veste bună pentru o anumită categorie de angajați din România! Se lansează un program de vouchere în valoare de 2.500 de lei, oferind oportunitatea de a beneficia de ochelari de vedere sau lentile de contact la fiecare doi ani, conform prescripției medicale.

Ce categorie se va bucura de noile beneficii?

O nouă măsură de sprijin în ceea ce privește sănătatea vizuală a fost anunțată pentru angajații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Angajații care lucrează cu echipamente de monitorizare vor beneficia de vouchere pentru achiziționarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Beneficiarii vor primi aceste vouchere direct de la angajator, pe baza unei prescripții medicale emise de un oftalmolog, asigurându-se că fondurile sunt utilizate în mod corespunzător pentru îngrijirea vederii lor.

Vouchere de până la 2.5000 de lei

Conform noilor reglementări, sumele maxime alocate sunt de 500 de lei pentru ramele ochelarilor și 2.500 de lei pentru achiziționarea lentilelor pentru ochelari. În plus, angajații vor putea beneficia și de decontarea costurilor pentru consultații oftalmologice și manopera necesară pentru confecționarea ochelarilor.

Această decizie reprezintă o măsură în vederea asigurării sănătății la locul de muncă, având la bază prevederile Legii privind siguranța și securitatea în muncă, directiva UE referitoare la condițiile minime de securitate și sănătate pentru lucrul la monitor și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

În cazul în care prescripția inițială rămâne neschimbată, decontarea pentru înlocuirea ochelarilor de vedere va fi disponibilă o dată la doi ani.

Ce condiții trebuie îndeplinite?

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească angajații pentru a beneficia de decontarea ochelarilor, așa cum au fost decise de ÎCCJ:

  • Decontarea în cazul preschimbării lentilelor necesare corecției vizuale se face la modificarea diagnosticului inițial.
  • În cazul în care diagnosticul rămâne neschimbat, decontarea preschimbării ochelarilor de vedere se face o dată la 2 ani.
  • Dacă valoarea facturii este mai mică decât plafonul prevăzut, se decontează valoarea facturii
  • Dacă valoarea facturii este mai mare decât plafonul stabilit se decontează valoarea maximă.
  • Compartimentul de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă tine evidența angajaţilor care beneficiază de decontarea aparatelor de corecție speciale în vederea respectării condițiilor şi termenelor de preschimbare a acestora.
Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care stabilește un set de măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din anul 2024. Acest act normativ completează...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie importantă privind procedura de acordare și redobândire a cetățeniei române. Prin adoptarea unei ordonanțe de urgență, executivul a introdus modificări Legii cetățeniei române nr. 21/1991,...

Lupta împotriva stereotipurilor negative. Noi prevederi în Legea egalității de șanse

Un proiect de lege care vizează modificarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Inițiativa legislativă propune o serie de...