luni, iunie 17, 2024

Mai mulți bani în buzunarul angajaților care lucrează pe calculator

Veste bună pentru o anumită categorie de angajați din România! Se lansează un program de vouchere în valoare de 2.500 de lei, oferind oportunitatea de a beneficia de ochelari de vedere sau lentile de contact la fiecare doi ani, conform prescripției medicale.

Ce categorie se va bucura de noile beneficii?

O nouă măsură de sprijin în ceea ce privește sănătatea vizuală a fost anunțată pentru angajații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Angajații care lucrează cu echipamente de monitorizare vor beneficia de vouchere pentru achiziționarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Beneficiarii vor primi aceste vouchere direct de la angajator, pe baza unei prescripții medicale emise de un oftalmolog, asigurându-se că fondurile sunt utilizate în mod corespunzător pentru îngrijirea vederii lor.

Vouchere de până la 2.5000 de lei

Conform noilor reglementări, sumele maxime alocate sunt de 500 de lei pentru ramele ochelarilor și 2.500 de lei pentru achiziționarea lentilelor pentru ochelari. În plus, angajații vor putea beneficia și de decontarea costurilor pentru consultații oftalmologice și manopera necesară pentru confecționarea ochelarilor.

Această decizie reprezintă o măsură în vederea asigurării sănătății la locul de muncă, având la bază prevederile Legii privind siguranța și securitatea în muncă, directiva UE referitoare la condițiile minime de securitate și sănătate pentru lucrul la monitor și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

În cazul în care prescripția inițială rămâne neschimbată, decontarea pentru înlocuirea ochelarilor de vedere va fi disponibilă o dată la doi ani.

Ce condiții trebuie îndeplinite?

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească angajații pentru a beneficia de decontarea ochelarilor, așa cum au fost decise de ÎCCJ:

  • Decontarea în cazul preschimbării lentilelor necesare corecției vizuale se face la modificarea diagnosticului inițial.
  • În cazul în care diagnosticul rămâne neschimbat, decontarea preschimbării ochelarilor de vedere se face o dată la 2 ani.
  • Dacă valoarea facturii este mai mică decât plafonul prevăzut, se decontează valoarea facturii
  • Dacă valoarea facturii este mai mare decât plafonul stabilit se decontează valoarea maximă.
  • Compartimentul de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă tine evidența angajaţilor care beneficiază de decontarea aparatelor de corecție speciale în vederea respectării condițiilor şi termenelor de preschimbare a acestora.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare