joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Mii de postări înșelătoare, eliminate de Ministerul Cercetării înainte de alegeri

Mii de postări cu informații înșelătoare legate de alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie au fost eliminate de pe internet de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

urna

Totodată, ministerul a șters și postările care ar putea prejudicia reputația persoanelor sau care promovează scheme investiționale frauduloase și medicamente-minune, anunță știrileprotv.ro. 

Ministrul Bogdan Ivan, în cadrul ședinței de Guvern de joi, a afirmat că: „În momentul de faţă, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a creat un mecanism inovativ la nivel european, platforma «No-Fake», prin care oricine din România poate să transmită către ministerul nostru, iar noi vom transmite automat către platformele mari care gestionează astfel de conţinut potenţialul de conţinut înşelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât şi în perspectiva unui conţinut care să aducă atingere capitalului persoanelor, să îi înşele cu anumită investiţie sau medicament minune”. 

Potrivit ministrului Ivan, platforma online a ministerului a înregistrat 45.000 de accesări, dintre care 836 reprezintă raportări ale utilizatorilor.

„Dintre acestea, peste 50% care fac obiectul campaniei au fost deja elimitate din platforme şi peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor au fost eliminate până în acest moment. Aproximativ jumătate au fost despre alegeri, iar celelalte au avut un caracter înşelător atunci când vorbim de investiţii financiare care folosesc imaginea unei personalităţi publice sau medicamente miraculoase. Raportarea stabilită la nivelul României este de maximum 60 de minute în intervalul 08.00-22.00, iar ceea ce e colectat noaptea să fie transmis în cel mult 60 de minute. Ca şi timpi de eliminare sunt infinit mai reduşi decâât cei care existau când se făceau raportări directe către platforme. Vorbim de ordinul zecilor de minute”, a adăugat Bogdan Ivan.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...