vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Notificări surpriză de la ANAF. Verificări privind donațiile către ONG-uri prin Formularul 230.

Numeroase persoane fizice au fost surprinse să descopere notificări din partea ANAF în Spațiul Privat Virtual (SPV), referitoare la donațiile efectuate către organizații non-profit prin intermediul Formularului 230. Alți contribuabili sunt pe cale să primească aceste înștiințări prin serviciile poștale. Formularul menționat permite salariaților să doneze până la 3,5% din impozitul anual datorat, informează HotNews. 

Notificarea poartă următorul titlu: Notificare privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult. În esență, ANAF dorește să verifice dacă formularul a fost completat chiar de către contribuabil, având în vedere posibilitatea depunerii acestuia direct la organizațiile non-profit.

ANAF
Foto: manager.ro

ANAF precizează în documentul transmis: „prin această notificare facem apel la înțelegerea dumneavoastră, în vederea verificării corectitudinii și completitudinii informațiilor existente în evidența fiscală”.

Dacă ați primit o astfel de notificare din partea ANAF, iată ce pași trebuie să urmați:

În cazul în care ați depus personal Formularul 230 către organizația non-profit menționată în notificare, nu este necesară nicio acțiune suplimentară. 

Pe de altă parte, dacă nu ați optat pentru virarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozit sau nu ați solicitat direcționarea sumei către acea entitate nonprofit/unitate de cult, aveți obligația de a informa ANAF în scris cu privire la aceste aspecte, în termen de 30 de zile de la primirea notificării.

În absența unui răspuns din partea dumneavoastră în intervalul de 30 de zile, ANAF va considera că opțiunea înregistrată în evidențele Agenției Naționale de Administrare Fiscală reflectă voința dumneavoastră și va proceda la demersurile necesare pentru direcționarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit datorat către entitatea specificată.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...