joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Pericol pentru pacienţi, medic acuzat de consum de alcool la serviciu

În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu se desfăşoară o anchetă, în urma acuzaţiilor aduse de colegii şefului secţiei Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, susţinând că acesta ar veni la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, anunță Observatornews.ro. 

Stetoscop

În acest sens, colegii de breaslă afirmă că medicul ar fi prescris tratamente pacienţilor şi chiar i-ar fi tratat pentru anumite probleme de sănătate, în ciuda faptului că încă din luna ianuarie ar fi fost mai tot timpul în stare de ebrietate.

Situaţia ar fi început la începutul anului, când colegii medicului de pe secţia de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială ar fi observat schimbări în comportamentul acestuia de la o zi la alta. Astfel, colegii şi-au dat seama în scurt timp că medicul era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Deşi iniţial au considerat că a fost o întâmplare nefericită, episoadele în care medicul venea la serviciu în stare de ebrietate au continuat în timp. Astfel, pentru a proteja viaţa pacienţilor trataţi de medic, şapte colegi ai acestuia au depus o plângere la conducerea spitalului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Cristina Bălău a afirmat că: 

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va efectua o cercetare administrativă, prin comisia de etică în această speţă. În urma rezultatelor cercetării se va decide mai apoi, ce măsuri se va lua în acest sens”.

De notat este că și Direcția de Sănătate Publică Sibiu a demarat o anchetă în acest sens, conform celor declarate de purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu: „DSP Sibiu s-a autosesizat şi prin Serviciul de Inspecţie Sanitară a declanşat un control, aflat momentan în desfăşurare”. 

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...