vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Rețea de trafic de migranți descoperită de D.I.I.C.O.T: Peste 1.100 de cetățeni străini aduși ilegal în România

Astăzi, procurorii DIICOT și polițiștii din Caraș-Severin au desfășurat o amplă operațiune, efectuând peste 60 de percheziții în 7 județe, inclusiv în Sibiu, vizând persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

DIICOT
Foto: Știri pe surse

Investigațiile se concentrează asupra unui grup alcătuit din peste 37 de persoane și 31 de societăți, acuzate de aducerea ilegală în România a peste 1.100 de cetățeni străini din Asia și Africa, prin eliberarea de avize de muncă fictive, informează turnulsfatului.ro. 

Pentru obținerea acestor documente, migranții plăteau sume cuprinse între 5.000 și 6.000 de euro.

S-a constatat că membrii grupării ar fi stabilit conexiuni cu recrutorii străini și ar fi cooptat angajați din cadrul IGI pentru a facilita intrarea ilegală în țară a migranților. În cadrul operațiunii, sunt puse în aplicare 40 de mandate de aducere.

Potrivit anchetei, un fost angajat al MAI ar fi inițiat și constituit grupul infracțional organizat, prin intermediul a 7 societăți comerciale, dintre care cinci au același domiciliu fiscal.

La acest grup ar fi aderat și alte societăți comerciale, unele dintre ele fiind controlate de un colonel în rezervă, care, după pensionare, ar fi dezvoltat o metodă de obținere a unor beneficii materiale substanțiale prin intermediul unei firme înființate cu scopul recrutării forței de muncă din străinătate.

În acest sens, D.I.I.C.O.T anunță printr-un comunicat de presă că: „Până la acest moment, s-a stabilit că grupul infracțional ar fi obținut eliberarea de avize de muncă cu încălcarea procedurilor legale pentru 1.181 de cetățeni străini, majoritatea din Pakistan și Bangladesh (peste 80%), dar și din Sri Lanka, India, Nepal și Sudan, parte dintre aceștia părăsind România pentru a se îndrepta spre state europene mai dezvoltate economic, fără a avea vreun contact cu firma care i-a recrutat.

De asemenea, s-a stabilit că membrii grupului infracțional organizat, utilizând relații cu lucrători ai Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin bazate pe acte de corupție, ar fi facilitat șederea pe teritoriul României a unor cetățeni străiAni ale căror vize expiraseră și trebuiau returnați în țara de origine.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, pentru un aviz de muncă, migranții ar fi plătit între 500 – 1.000 de euro, iar, cu cât termenul pentru obţinerea acestuia era mai scurt, cu atât preţul solicitat devenea mai mare, ajungând chiar şi la 5.000 – 6.000 de euro pentru o persoană”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...