vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

România, fruntașă în UE la riscul de sărăcie și excluziune socială.

Conform datelor furnizate de Eurostat, în anul 2023, cetățenii români s-au aflat în fruntea clasamentului european în ceea ce privește expunerea la riscul de a trăi în sărăcie și de a fi excluși social, aproximativ o treime din populația țării (32%) confruntându-se cu această problemă, anunță monitorulcj.ro.

oameni săraci
Foto: Club Economic

Potrivit informațiilor prezentate de oficiul statistic european, în anul precedent, 94,6 milioane de persoane din Uniunea Europeană (reprezentând 21% din totalul populației) erau supuse riscului de a trăi în sărăcie și de a fi marginalizate social, ceea ce implică faptul că locuiau într-o gospodărie afectată de cel puțin una dintre cele trei situații: risc de sărăcie, lipsuri materiale și sociale severe și/sau viață într-o gospodărie cu o intensitate foarte scăzută a muncii.

În ierarhia statelor cu cea mai mare pondere a populației expuse acestui risc, România este urmată de Bulgaria, Spania și Grecia. La polul opus, țările cu cea mai redusă incidență a acestui fenomen sunt Polonia, Finlanda, Slovenia și Republica Cehă.

Femeile, împreună cu tinerii adulți sunt cei mai expuși acestui risc

Datele statistice indică faptul că 22,4% dintre femei și 26,1% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sunt categoriile cele mai vulnerabile în fața riscului de sărăcie și excluziune socială. 

În plus, tinerii cu un nivel redus de educație sunt mai predispuși la acest risc comparativ cu semenii lor care au beneficiat de o educație superioară. Un alt factor relevant este că 66,3% dintre europenii cu vârsta de peste 18 ani care nu au un loc de muncă se confruntă cu acest risc.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,729FaniÎmi place
6,064CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...