vineri, iulie 12, 2024

Românii, printre cei mai dezavantajați pensionari din Uniunea Europeană.

Conform datelor furnizate de Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale, un pensionar român primea, în medie, 382 de euro pe lună în 2021. Media pensiilor la nivelul UE se situează la 1.294 de euro.

pensionar

În cadrul Uniunii Europene, însă, pensionarii bulgari se confruntă cu cele mai scăzute venituri, încasând doar 226 de euro lunar.

Aceste valori medii includ atât pensiile de stat, cât și pe cele private obligatorii, iar în anumite situații, chiar și pensiile private facultative sau asigurările de viață care implică redistribuirea profitului.

 România ocupă penultima poziție în Uniunea Europeană în ceea ce privește cuantumul mediu al pensiilor, cu o valoare de 382 de euro pe lună pentru pensionarii săi, informează b1tv.ro. 

Singura țară cu o pensie medie mai scăzută este Bulgaria, unde cetățenii primesc, în medie, 226 de euro lunar. 

Islanda oferă cele mai generoase pensii din UE, cu o medie de 2.762 de euro pe lună, fiind urmată îndeaproape de Luxemburg (2.575 de euro), Norvegia (2.438 de euro), Danemarca (2.417 euro) și Elveția (2.138 de euro). 

Este de notat că, Albania înregistrează cele mai reduse pensii, cu o medie lunară de doar 131 de euro, urmată de Bulgaria (226 de euro), Bosnia și Herțegovina (237 de euro), Turcia (255 de euro), Serbia (276 de euro), Muntenegru (291 de euro) și România (382 de euro).

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare