joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Sancțiuni posibile în urma analizei Consiliului Concurenței privind prețurile biletelor de avion

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a anunţat sâmbătă a început examinarea consecinţelor retragerii companiei Blue Air de pe piaţă şi ale diminuării operaţiunilor TAROM asupra preţurilor biletelor de avion. Această analiză vizează în special creşterea semnificativă a tarifelor practicate de companiile aeriene precum Wizzair, Ryanair şi alte companii din domeniu, informează HotNews.

Consiliul Concurenței  a iniţiat o investigaţie privind metodele prin care companiile aeriene determină preţurile biletelor de avion pentru zborurile cu plecare din România.

Mai mult, Consiliul Concurenţei va examina structura pieţei serviciilor de transport aerian de pasageri din România.  De asemenea, se analizează mecanismele de funcţionare ale acestei pieţe.

Avion Wizz Air

Aceste demersuri ale Consiliului Concurenţei au loc în contextul în care companiile aeriene au crescut semnificativ tarifele biletelor de avion.

Așadar, Consiliul Concurenței a demarat analiza în urma creșterilor semnificative ale prețurilor biletelor de avion practicate de companiile aeriene, în contextul ieșirii Blue Air de pe piață și a renunțării TAROM la operarea unor curse aeriene.

În cadrul analizei, vor fi examinate cererea și oferta de pe piață, precum și gradul de transparență a modului în care companiile aeriene stabilesc prețurile biletelor, inclusiv ajustarea dinamică a acestora. De asemenea, analiza va încerca să identifice eventuale disfuncționalități ale pieței.

La încheierea analizei, Consiliul Concurenței va elabora propuneri și recomandări menite să elimine posibilitatea inducerii în eroare a consumatorilor.

În cazul în care vor fi identificate încălcări ale legii, reprezentanții instituției au declarat că vor fi inițiate procedurile necesare pentru sancționarea acestora.

„Vedem efecte în piaţă. Deci, faptul că din cei patru mari actori de pe piaţa de aviaţie din România Blue Air-ul a ieşit, iar TAROM îşi reduce activitatea, deci din patru avem vreo doi-jumate, cred că se simte în piaţă. Se simte în creşterea preţului biletelor.În acelaşi timp, supravieţuirea TAROM ne ajută să nu crească şi mai mult, dacă mergem pe logica asta. Altfel, dacă ne uităm în Europa, vedem o restrângere a numărului de companii. SAS-ul scandinav a fost vândut, TAP-ul portughez e de vânzare, deci vedem că numărul de actori pe piaţă se reduce în Europa.

Deci, ne uităm la impactul în piaţă al ieşirii Blue Air şi al reducerii activităţii TAROM, da? Vrem să vedem cât de mult şi de ce au crescut preţul biletelor la Wizzair, Ryanair ş.a.m.d. Inclusiv la TAROM sunt preţuri mari pe unele rute. Ne uităm în momentul de faţă la evoluţia preţului biletelor post-pandemie” declară preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...