vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Studiu despre comportamentul de consum în 2024. Românii merg din ce în ce mai des la mall. Femeile alocă 151 de minute/ vizită.

În anul 2024, românii alocă sume mai mari pentru cumpărăturile din centrele comerciale comparativ cu anul precedent, conform concluziilor unui studiu care evidențiază o creștere de 9% a sumei medii cheltuite, atingând valoarea de 327 de lei.

Conform cercetării realizate de Reveal Marketing Research, generația X, alcătuită din persoanele născute între anii 1965 și 1980, înregistrează cea mai ridicată sumă pe vizită, în medie 346 de lei, în timp ce generația Z, formată din indivizii născuți între 1997 și 2012, cheltuiește cel mai puțin, respectiv 293 de lei, relatează StartupCafe. 

shopping

Cercetarea relevă faptul că 59% dintre participanții la sondaj vizitează mall-ul cel puțin o dată pe săptămână, procentul fiind chiar mai ridicat în rândul generației Z, atingând 70%. 

Totodată, 31% dintre respondenți consideră că orice zi a săptămânii este potrivită pentru o vizită la mall, această atitudine fiind mai frecventă în rândul celor care merg des la centrul comercial (42%).

Un studiu similar, publicat în luna mai a anului 2023, indica faptul că durata medie petrecută de români într-o vizită la mall era de 130 de minute. 

În anul curent, timpul mediu alocat unei vizite la mall a crescut cu 9,2%, ajungând la 142 de minute, fiind semnificativ mai mare în cazul generației Z, care petrece în medie 174 de minute, informează sursa citată. 

Probabil puțin surprinzător, femeile alocă, în medie, 151 de minute pentru o vizită la mall, în comparație cu 133 de minute în cazul bărbaților. 

În plus, studiul arată că, 60% dintre vizitatorii centrelor comerciale sunt căsătoriți, 16% sunt implicați într-o relație, iar 15% sunt singuri.

Cercetarea de piață a fost efectuată online în perioada 10-19 mai 2024, pe un eșantion reprezentativ de peste 800 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3,5% la un nivel de încredere de 95%.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...