vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Terapia durerii, inclusă în serviciile medicale pentru asigurați?

Camera Deputaților a aprobat, în ședința de luni, o inițiativă legislativă care prevede dreptul asiguraților de a beneficia de servicii medicale destinate terapiei durerii.

Inițiativa legislativă urmărește să reglementeze dreptul asiguratului de a accesa servicii medicale pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea pacienților de toate vârstele, atât copii, cât și adulți, care suferă de dureri acute sau cronice, cu scopul de a le îmbunătăți calitatea vieții prin gestionarea sau eliminarea durerii, informează Agerpres.ro. 

Actul normativ definește durerea ca fiind „experienţa senzorială şi emoţională neplăcută asociată sau semănând a fi asociată cu o leziune tisulară reală sau potenţială”.

În cadrul acestui proiect de lege, serviciile medicale pentru terapia durerii sunt considerate „ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele, copii sau adulţi, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau înlăturarea durerii”.

Proiectul de lege adoptat de Plenul Camerei Deputaților are ca scop principal asigurarea accesului pacienților la servicii medicale comprehensive pentru gestionarea și tratarea durerii, indiferent de vârsta acestora.

Astfel, în proiectul de lege în discuție se arată că: „Asiguraţii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor ei, pentru recuperarea după boală şi pentru terapia durerii. În cazul asiguraţilor care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, managementul durerii se realizează în cadrul medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat şi interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naţionale de practică medicală, protocoalelor operaţionale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice”. 

Actul normativ prevede că Ministerul Sănătății, în colaborare cu alte ministere, instituții cu rețea sanitară proprie, Ministerul Educației și organismele profesionale, va dezvolta o strategie dedicată formării profesioniștilor în domeniul managementului durerii, precum și o strategie destinată educării pacienților în ceea ce privește prevenirea și terapia durerii.

Proiectul de lege a parcurs etapa de adoptare în Senat și urmează să fie supus votului final în Camera Deputaților, care are rolul de for decizional în acest proces legislativ.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...