vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Tratamentele oncologice devin gratuite și pentru persoanele neasigurate.

Recent, în cadrul unei ședințe, Guvernul României a aprobat o modificare semnificativă a reglementărilor privind asistența medicală în sistemul de asigurări sociale, mai exact s-a adoptat Hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Modificările aduse vizează extinderea accesului la servicii medicale pentru persoanele care nu beneficiază de asigurare de sănătate în cazul în care acestea suferă de afecțiuni oncologice.

În acest mod, se urmărește continuarea eforturilor de implementare a  Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, respectiv a strategiei naționale împotriva cancerului, extinzând sfera serviciilor medicale accesibile persoanelor fără asigurare.

Aceste modificări permit persoanelor care nu sunt asigurate medical,  să beneficieze de investigații pentru detectarea timpurie a bolilor oncologice și de proceduri de confirmare a diagnosticului în diverse sectoare ale sistemului de sănătate. În plus, sunt incluse și consultații în ambulatorii de specialitate, atât pentru domenii clinice cât și paraclinice, precum și asistență în cadrul unităților spitalicești.

În cazul în care se confirmă prezența unei afecțiuni oncologice, pacienții respectivi sunt incluși automat în Programul Național de Oncologie, beneficiind astfel de tratament complet gratuit.

În plus, persoanele neasigurate vor avea acces la aceleași servicii de testare pentru hepatita B, hepatita C și la gravide și HIV ca și cele asigurate.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...