joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

UE obligă eMAG să ofere opțiunea de a comunica direct cu angajații, nu doar prin chatbot.

În contextul în care eMAG a implementat anul trecut chatbotul Dana pentru a înlocui interacțiunea cu operatorii umani, o nouă directivă a Uniunii Europene privind serviciile digitale (DSA) va impune marilor retaileri să furnizeze date de contact clare atât pentru propria platformă, cât și pentru comercianții din marketplace-ul gestionat și să asigure posibilitatea clienților de a comunica direct cu reprezentanți umani, nu doar cu asistenți virtuali, anunță Financiarul.ro. 

Emag

Întrebată cum se pregătește compania pentru implementarea acestui regulament în România, Irina Pencea, General Manager eMAG România, a declarat: „Noi avem două soluții – una umană și una mai puțin umană pe care vrem să o umanizăm mai mult. De ce am introdus a doua soluție, chatbot-ul? Pentru a putea răspunde la mai multe cereri din partea clienților. În momentul de față proiectul de lege este încă un proiect și așteptăm să vedem cum se va contura în final și apoi vom lua măsurile necesare. În momentul de față, interesul este să ajutăm cât mai mulți clienți cu nevoia cu care vin la noi. Să avem un chatbot este ce ne ajută, ce facilitează acest lucru și asta ne face să răspundem la cât mai multe din cererile pe care ei le adresează din prima. Acesta este rolul pentru care noi am introdus chatbotul.

Planurile noastre continuă în această direcție. Noi vom continua să lucrăm la componenta de chatbot, continuăm să lucrăm în egală măsură și la componenta de call center. Angajăm în continuare oameni, le asigurăm traininguri, îi pregătim mai bine ca să răspundă întrebărilor clienților și în momentul când o să avem o lege votată, o să lucrăm desigur și la cererile pe care le va menționa aceasta”.

Tudor Manea, un alt reprezentant al companiei, a adăugat: „În customer care sunt aproape 300 de angajați și în momentul de față am început pregătirea pentru Black Friday și avem deschise spre 70-80 de poziții deschise. Începem să îi angajăm din timp pentru ca în momentul în care vor începe să răspundă, să răspundă bine solicitărilor clienților în eMAG România”.

În ceea ce privește investițiile viitoare în tehnologie, Manea a menționat că acestea vor avea ca rezultat extinderea gamei de produse cu ajutorul inteligenței artificiale, precum și îmbunătățirea timpilor de livrare.

„Deoarece vom reuși să traducem mult mai ușor conținutul și să ducem mult mai ușor produsele sellerilor români în afara țării. După aceea vom începe să investim destul de mult în modul în care clienții explorează gama de produse. Adică în semestrul doi se vor vedea mai multe investiții la care lucrăm în momentul de față. Dar vom începe să construim mult mai mult un browsing pe imagini pe platforma eMAG față de browsing-ul curent care este foarte mult bazat pe text.

Mai departe, cum spuneam, în zona de livrare, ne așteptăm ca viteza de livrare să crească foarte mult prin investițiile în tehnologie și vom face mult mai facil clienților modul în care își aleg produsele cu livrare rapidă, vom introduce mult mai multe filtre care să-i ajută să-și filtreze după produsele care vin mâine sau produsele care vin azi sau produsele care vin în două zile„, a explicat acesta.

Din punct de vedere financiar, eMAG a raportat în anul fiscal 2023 afaceri la nivel de grup în valoare de 10,2 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 11,1% comparativ cu anul fiscal precedent (9,15 miliarde de lei).

În România, eMAG a generat afaceri de 5,97 miliarde de lei, în timp ce Dante International, compania care include eMAG România, Fashion Days România și realizează vânzări pentru eMAG Bulgaria și eMAG Ungaria, a atins un nivel al afacerilor de 7,8 miliarde de lei, cu 8,3% mai mult față de anul 2022, informează sursa citată. 

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...