vineri, iulie 12, 2024

Un grup organizat a sechestrat și jefuit un bărbat timp de șapte zile într-un club de masaj erotic din Centrul Vechi.

În Centrul Vechi al Capitalei, un individ a fost lipsit de libertate vreme de șapte zile într-un stabiliment de masaj erotic, în timp ce mai multe persoane efectuau în mod repetat retrageri neautorizate de numerar din contul său bancar, anunță Antena3.ro. 

Întregul incident pare să fie opera unei grupări infracționale alcătuite din opt indivizi, care ar fi beneficiat de complicitatea unor angajați ai localurilor din zonă.

Marți, Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi a fost alertat prin intermediul numărului unic de urgență 112, după ce un martor a sesizat prezența unui bărbat la etajul întâi al unui club de masaj erotic, aparent blocat în interior și strigând după ajutor.

Ca urmare a incidentului semnalat, autoritățile au demarat procedurile legale, sub aspectul infracțiunii de lipsire de libertate, constatând că victima a fost sechestrată în respectivul club timp de o săptămână de un grup de indivizi.

În intervalul celor șapte zile de captivitate, persoanele implicate au efectuat în repetate rânduri retrageri ilegale de sume de bani de la diverse bancomate din București, folosind codul PIN aferent cardului victimei.

Se pare că bărbații care au acționat în acest caz fac parte dintr-o rețea infracțională ce opera în Centrul Vechi, având ca țintă turiștii străini cărora le furau banii.

În cursul dimineții de miercuri, anchetatorii au efectuat percheziții în incinta clubului, iar în prezent doi dintre cei opt suspecți sunt audiați și oferă explicații cu privire la modul de operare.

Potrivit unor surse neoficiale, indicate de sursa citată, gruparea infracțională ar fi beneficiat de sprijinul mai multor administratori de baruri, fie în mod direct, fie prin intermediul personalului angajat (barmani, ospătari, hostess) și al altor complici, care se ocupau de acțiunile pregătitoare.

Modul de operare consta în abordarea potențialelor victime pe stradă, stabilirea unei relații amicale, oferirea gratuită a anumitor servicii și a băuturilor.

Victimele vizate erau în special turiștii străini, iar persoanele implicate, profitând fie de neatenția, fie de starea de ebrietate a clienților, introduceau cifre suplimentare la terminalul POS în momentul efectuării plății, multiplicând astfel valoarea consumației (de exemplu, transformând o notă de 1.000 de lei în 10.000 de lei prin adăugarea unui zero sau tastând în mod repetat suma reală de 8.000 de lei pentru o băutură pe parcursul unei nopți).

De asemenea, PIN-urile cardurilor folosite la plată erau memorate, iar prin diverse mijloace frauduloase, infractorii intrau în posesia cardurilor și efectuau plăți semnificative în mod ilegal, fie prin introducerea codurilor PIN fără drept, fie prin apropierea neautorizată a terminalelor mobile sau a ceasurilor inteligente pe care erau instalate aplicații de internet banking.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin intermediul Serviciului de Investigații Criminale, s-a autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare